Satul Enina Kazanlak Bulgaria

by - August 07, 2012

Când amînceput să vă povestesc despre excursia mea în Valea Trandafirilor vă spuneam că nu am stat chiar în Kazanlâk ci la vreo 4 km în micul sătuc Enina, la Hotelul Păstârvata aflat chiar în fundul satului lângă o pădure liniștită. Am și câteva poze din micul sătuc Enina, despre care vreau să vă povestesc puțin. E o mică oază de liniște cu un număr mic de locuitori permanenți. De la drum se ajunge ușor în sat, mai ales dacă vii dinspre Kazanlâk atunci treci chiar pe lângă niște câmpuri de trandafiri. 

De ce am ales locația asta? Pentru că în oraș pensiunile erau pline și mai scumpe, așa că m-am orientat către ceva mai îndepărtat și la un preț ok. Și în mod uimitor am văzut că în sat mai erau vreo 3 hoteluri, dintre care unul având și o superbă mehana bulgărească. Noi din păcate nu am avut timp (și puterea necesară) să testăm mâncarea de acolo dar grădina localului ne-a făcut să ne îndrăgostim pe loc! 
Turnul cu ceas din centrul orașului. Mi-a plăcut mult că până și într-un mic orășel am putut să găsim lucruri frumoase. Mai ales că turnul părea destul de nou construit. 
Așa arăta intrarea în sătuc. O mică statuie care să ne întâmpine!
 
O femeie și niște mielușei. Tare pașnic, nu-i așa?
Micul părculeț de trandafiri din fața primăriei.
Close up al trandafirilor. Mirosea tare frumos pe acolo!
Primăria din Enina
Turnul cu ceas
Mereu mi-a plăcut stilul acesta de construcție în piatră. 
Vedere a satului de pe dealuri. 

You May Also Like

3 Comments