Casa Vlasia Snagov Ghermanesti

Noroc cu teambuilding-ul echipei mele că așa am ajuns într-o zonă superbă de lângă București, loc aflat la doar 45 de minute de Pipera. Locația se numește Casa Vlăsia, imediat la ieșirea din Ghermănești (dacă se vine dinspre DN1). Casa se află foarte bine plasată lângă pădure, într-un câmp măricel unde se afla propria lor fermă bio.
Camerele erau ok, noi am nimerit una ce părea micuță, dar compensa enorm prin spațiul mare ce îl avea balconul, unde aveam până și băncuță, numai bună de admirat apusuri și răsărituri. Îmi place că au pus mare accent pe spațiul în aer liber.
Verdeața era la ea acasă și ferma lor era foarte îngrijită. În ambele zile am văzut muncitori pe teren având grijă de variatele culturi. Și pentru că ei folosesc legume și fructe din grădina proprie, au decis să facă la fel și cu carnea, așa că au și crescătorie de animale. Noi am admirat niște porci mai păroși ce nu semănau deloc cu porcii pe care îi vedeam în ograda bunicilor când eram mici.
 Au și locuri la soare cât și băncuțe la umbră, pentru toate gusturile.
 Nu știu exact în ce stil este făcută clădirea, dar arată superb. E păcat că nu am găsit mai multe detalii despre arhitectură și despre locație în general. Probabil singurul minus este site-ul care nu mi se pare foarte user-friendly, mai ales că nu au prețurile afișate, dar am înțeles că o cameră este cam 50 de euro. Au și pagină de Facebook dar nici acolo nu sunt încă foarte activi.
Partea faină este că au și o piscină care tocmai a fost pusă în funcțiune. Așa că puteți avea parte de o oază de liniște la dinstanță mică de București.
 Vedere a locației de pe teren, de lângă salcâmii înfloriți.
Un lucru fain este că vinul provine din propria podgorie. Puteți vedea vița de vie imediat ce ajungeți, trecând pe lângă ea pentru a ajunge la intrarea în locație. Noi am gustat și vinul roșu și cel alb și am rămas plăcut surprinși de gust. Merită să fugiți până acolo măcar pentru a vă bucura de vin într-un weekend.
 Procesul transformării ierbii în fân pentru văcuțe.
Am uitat să precizez că au acolo și un mic lac. Din păcate, deși arată frumos, face ca țânțarii să tragă la tine mai cu spor. Noi am cam fost ciuruiți puțin imediat după apus, dar dacă vă protejați puțin cu haine cu mânecă lungă și puțin autan, poate să vă fie mai ușor.

Comments

Noemi said…
Arată a han! Chiar e foarte tare locația!
Iulia said…
E incredibil cat de multe locuri frumoase sunt aproape de Bucuresti si de care nu stie multa lume.