Plimbare Centrul Vechi Varsovia Polonia

Sper să mai ajung cât de curând înapoi în Polonia să mă pot plimba în voie și de preferat pe căldură prin centrul lor vechi (fie că e vorba de Varșovia, de Cracovia sau orice alt orășel). Eu am avut parte de vreme destul de răcoroasă în septembrie 2012. Așa că după 4 zile pe tărâmul polonez am venit acasă cu un suvenir durabil - o răceală ce m-a ținut vreo 2 săptămâni. Cert e că la ei e mult mai răcoare, așa că recomand să plecați cu un polar foarte călduros după voi. 
bisericuță take 1
Mi-a plăcut mult că am găsit multe străduțe faine și micuțe prin capitala poloneză. Pe alocuri mă simțeam ca în Sighișoara sau Veliko Târnovo. Mai ales când mai aveam parte de câte o rază de soare care răzbea printre nori. 
bisericuță take 2
Tind să cred că și Varșovia începe să devină o capitală din ce în ce mai vizitată. 
Ceasul ce m-a dus puțin cu gândul la Praga.
Intrarea înspre piața centrului vechi.
Una din clădirele din piață care a reușit să-mi fure privirea cu aceste desene.
Piața era tare frumos amenajată, parcă un pic cam aglomerată cu terase, dar din fercire fluxul de turiști în acele zile nu a fost atât de mare încât să fie deranjant.
Terasele astea cu încălzitoare în centru mi-au adus aminte de Grecia puțin. Păreau foarte îmbietoare dar fiind fix în buricul târgului nu le-am testat. Am preferat ceva mai retras.
close up căsuță frumoasă
Piața centrală - 1
Continuare panoramă.
Și din nou case frumoase.
Din păcate și unele din *tavernele* lor aveau în față niște omuleți ce făceau tot posibilul să te aducă în localul lor. Puțin stresant pentru cei care doar doreau să se plimbe puțin prin piață.
Puțină apă, anyone? Nu prea e potabilă, dar merge de o poză.
I remember Warsaw, we stood side by side
The Star of David flew above the ghetto; there we lived and there we died.
Sunt tare curioasă cum arătau aceste clădiri pe interior, mai ales că ele au geamuri și aerisiri doar în față și spate. Plus că văzute din stradă, par destul de mici. Ar fi interesant de văzut cum este spațiul folosit. 

Reclamă la bere 
Destul de puțini oameni în centrul vechi la ei în jur de ora 15. 
Un alt fel de jardinieră. Culmea, asta era în fața unei șaormerii turcești.
Strada Piwna din centrul vechi, cunoscută ca și strada berilor, sau localurilor cu multă bere. Aici ne-am băut și noi prima bere pe pamânt polonez. Găsisem un local aproape pustiu, cu o ofertă superbă de happy hour și am zis că nu putem să ratăm.













Bubu a fost și el cu noi la plimbare 
Și s-a îndrăgostit și el de oraș. 

Apoi după atâta plimbare, Bubu a ales un bar în care să ne hidratăm cu prima bere poloneză băută în Varșovia. Și a ales un băruleț frumos și liber, care apoi s-a umplut, alți turiști intrând repede după noi. 
Și se pare că Bubu a fost tare încântat de bere. 
Un ceas ce ne-a adus aminte de Praga. 




Comments

Super articol, superbe poze, foarte frumoasa destinatie de vacanta!