Cu ce ajungi din Colmar in Eguisheim Franta Drumul Vinului Alsacia

Pentru că am găsit mai greu informația asta, m-am gândit să fac mai ușoară munca altor călători ce trec prin Alsacia. Din Colmar nu prea există legături cu superbul oraș Eguisheim. E un autobuz pe zi ce pleacă la ore imposibile pentru oamenii care nu au timp. Noi ajungeam în Colmar la 9 dimineața și doream să începem explorarea instant, nu la 12 când era autobuzul.  

Din fericire trăiască un forum drăguț (cred că Tripadvisor) unde am găsit informația despre Biciclete. Chiar în gara din Colmar (aici oprește și Flixbus) sunt niște oameni drăguți care închiriază biciclete. Ei se numesc Vélodocteurs. Am fost tare plăcut surprinși să găsim aici o tipă cu o engleză impecabilă! Și da chiar era franțuzoaică. 

Cât costă? 9 euro per bicicletă pentru toată ziua, adică 18 euro pentru amândoi. Și foarte important este că ei cer să le lași o garanție de 150 euro. Cel mai bine este să o lași cash dacă ai posibilitatea, altfel oferindu-le un card ei îți blochează suma asta pentru vreo 2-3 zile (în funcție de bancă). Noi din fericire am avut cash, așa că la finalul zilei când am returnat bicicletele ne-am recuperat și bănuții fără nicio problemă. De menționat că 9 euro per zi este cea mai ieftină bicicletă. Dacă vrei mai multe dotări sau electrică atunci prețul crește considerabil. 

Pentru că noi aveam timp limitat am zis că mergem doar în Eguisheim. Așa că tipa de la închirieri ne-a sugerat cel mai bun traseu ca să ajungem în micuțul sătuc, pentru că Google maps ne ducea din păcate pe drumul aglomerat de mașini. Așa că selectați Bike pe Gmaps și apoi puneți ca rută intermediară/stop Rue Serpentine și o să vă trimită fix pe drumul de mai sus din print screen. E un drum mai mult de bicicletă și ocazional diverse utilaje agricole. Pe alocuri mai bombardat și cu gropi dar cu marele avantaj că nu e nevoie să te ferești de mașini. Și în 35 minute ajungi la destinație. 
Noi la dus am făcut vreo 55 de minute pentru că ne tot opream pe traseu să mai admirăm ceva, să pozăm să consultăm Google maps. Singurul inconvenient al bicicletelor era că nu aveau un suport de mobil ceva ca să ne ușureze traseul. Dar e bine de știut pentru data viitoare să ne luam de acasă. 
Traseul era superb pentru că în aceea zi toridă de august ne tot plimba pe la umbra prin câteva păduri. Din fericire cam jumătate de traseu era precum în poza de mai sus. Astfel că ne-a fost ușor și plăcut să ne plimbăm în ciuda celor peste 30 de grade. 
Spre final - ultima parte era doar prin lanuri de porumb și mai apoi printre vița de vie a localnicilor. Mai greu cu soarele dar fain că eram doar noi și drumul. 

Foarte important de reținut este că Drumul Vinului din Alsacia include vreo 10 orășele. Noi am avut timp doar de Colmar și Eguisheim de data asta, dar clar ne vom întoarce să le bifăm și pe restul într-o primăvară. Lista este următoarea:
1. Colmar
2. Eguisheim
3. Kayserberg
4. Riquewihr
5. Ribeauvillé
6. Obernai
7. Rosheim
8. Dambach-la-Ville
9. Kintzheim
10. Bergheim

Tot traseul are în jur de 130 de kilometri. Deci merge de vreo 2-3 zile doar prin zonă pe aici ca să poți admira cât mai bine fiecare loc. Noi din păcate alocasem doar 2 zile pentru Franța, dar clar trebuie un concediu mai lung prin Alsacia după această mică incursiune ce ne-a deschis apetitul pentru Franța. 

Comments