Ivanovo Ruse Rusenski Lom

Când vrei să fugi în natură dar nu ai chef să stai într-o coloană interminabilă de mașini, Ruse o să fie mereu o opțiune tare faină, mai ales că după ce bălăurești pe diverse coclauri ai vreo 2 restaurante tare faine în centrul orașului Ruse unde să îți poți potoli foamea. Noi am ales să mergem sâmbăta ce tocmai a trecut până acolo. Am plecat cu inima puțin strânsă dat fiind cât de multă ceață am întâlnit pe drum după Adunații Copăceni spre Giurgiu. Și din fericire, cum am ajuns în micul orășel Ivanovo a ieșit soarele și ceața parcă s-a risipit. 
Traseul l-am început pe scările din poza precedentă. Nu e deloc mult de urcat și credeți-mă că panorama de mai sus merită efortul. Dar dacă nu doriți scări, există și un drum în pantă pe unde puteți urca. Amuzant e că mereu când ajungem pe aici nimerim grupuri de bătrânei în pelerinaje care se țin foarte bine în ciuda scărilor. Așa că ai un imbold mai mare să te miști. Și la capătul scărilor, treci puțin de peșteră și te așteaptă superbitatea asta de panoramă. 
Mai ales acum toamna când totul este foarte colorat pare și mai interesant. Mai ales că am trecut pe aici și prin iunie, când natura avea un verde crud. Dar parcă îmi place mai mult combinația de culori tomnatice. 
Cum să nu vă placă să aveți panorama asta în fața ochilor? Dacă vreți să faceți un picnic, atunci asta e un loc ideal să stați și să admirați natura. 
La doar 100 de Km de București în funcție de locul din care plecați. Dar în vreo oră și jumate sunteți aici dacă nu prindeți coadă mare în vamă. Acum toamna nefiind sezon, se trece în 5 minute. 
Îmi place că traseul deși e micuț e bine întreținut. Curat și bara de susținere destul de recentă încât să te poți sprijini de ea fără probleme. Și așa cum vă ziceam am avut și noroc să vedem panorama. Nu știu unde a fugit ceața, dar mulțumim că ne-a lăsat să pozăm!
O mică parte din superba Vale a râului Lom
Stâncile din canion
Traseul fain pe lângă stânci

De reținut că trebuie să aveți mare atenție când vă plimbați pe stânci. Unele sunt alunecoase în sezonul rece și cețos. Mi-a părut rău doar că cerul nu a fost prea vizibil. Nu era nici albastru și nici întunecat. 
Ce îmi place este că prin Bulgaria mereu ai șanse să găsești câte o marteniță (mărțișor) prin copac. Mai ales acum când dispar frunzele sunt mai ușor de găsit. Și parcă înfrumusețează zona, nu?
Lăsând în urma zona mea de confort, ne-am trezit devreme într-o sâmbăta mohorâtă și cețoasa ca să ne bucurăm de această panoramă. All in all eu zic că a meritat. 
Culorile toamnei 
Aici aveți și harta ca să reușiți să ajungeți mai ușor. 
   

Comments