Drumul Sinaia - Poiana Stanii Regale in poze

by - May 26, 2008

Voiniceşte înaintăm pe cărari de munte, dupa praful de pe asfaltul capitalei.. ne plăngem puţin de brusca schimbare.. care deşi este benefică ne solicită anumiţi muşchi ce intraseră in adormire.
Ţinându-ne unii de alţi.. înaintam.. ne dorisem munte.. şi excursie.. aşa că.. deşi ritmul impus de nenea ghidul era puţin cam rapid pentru majoritatea.. ce abia îţi intrau în ritm..
Erau atâtea plante şi plăntuţe de admirat pe jos.. încât nici nu ştiai pe unde să te uiţi.. totul de un verde atât de crud.. şi peisaje superbe.. linişte (cât de cât.. mereu fiind careva din grup care să ţipe puţin). Era o lume faină.. şi pe jos. Doar e sfărşit de primăvară.
Traseul este uşor.. după ce îţi stabileşti un ritm şi te ţii de el.. la noi.. pentru început ritmul se numea "popas"! Asta ne auzeai urlând de câte ori aveam ocazia.
Noi înaintam spre Poiana Stânii Regale, un loc unde eu nu mai fusesem până acum, urcând la cota 2000 pe binecunoscutul traseu 1400-2000, este un mic platou.. situat la o altitudine de 1270 de metri, la poalele Muntelui Piatra Arsa.
Un traseu, perfect pentru oricine.. nu este lung, nu este atât de solicitant.. şi după urcare te poţi răcori la cabană.. unde de asemenea poţi şi papa ceva bun. Un drum perfect şi relaxant... recomandat oricum doreşte o gură de aer proaspăt şi mult verde.

You May Also Like

10 Comments