Drumul Sinaia - Poiana Stanii Regale in poze

Voiniceşte înaintăm pe cărari de munte, dupa praful de pe asfaltul capitalei.. ne plăngem puţin de brusca schimbare.. care deşi este benefică ne solicită anumiţi muşchi ce intraseră in adormire.
Ţinându-ne unii de alţi.. înaintam.. ne dorisem munte.. şi excursie.. aşa că.. deşi ritmul impus de nenea ghidul era puţin cam rapid pentru majoritatea.. ce abia îţi intrau în ritm..
Erau atâtea plante şi plăntuţe de admirat pe jos.. încât nici nu ştiai pe unde să te uiţi.. totul de un verde atât de crud.. şi peisaje superbe.. linişte (cât de cât.. mereu fiind careva din grup care să ţipe puţin). Era o lume faină.. şi pe jos. Doar e sfărşit de primăvară.
Traseul este uşor.. după ce îţi stabileşti un ritm şi te ţii de el.. la noi.. pentru început ritmul se numea "popas"! Asta ne auzeai urlând de câte ori aveam ocazia.
Noi înaintam spre Poiana Stânii Regale, un loc unde eu nu mai fusesem până acum, urcând la cota 2000 pe binecunoscutul traseu 1400-2000, este un mic platou.. situat la o altitudine de 1270 de metri, la poalele Muntelui Piatra Arsa.
Un traseu, perfect pentru oricine.. nu este lung, nu este atât de solicitant.. şi după urcare te poţi răcori la cabană.. unde de asemenea poţi şi papa ceva bun. Un drum perfect şi relaxant... recomandat oricum doreşte o gură de aer proaspăt şi mult verde.

Comments

Anonymous said…
Super poze
Ma bucur ca ti-au placut! Am avut parte si de o vreme faina :)
Anonymous said…
cu ce aparat ai facut pozele?
Este un compact Canon A640 E genial.. mai ales din cauza ecranului rotativ care face toti banii!
horia said…
pe unde se intra in acest traseu? parca de pe aosta, nu?

poti sa-mi dai niste indicatii precise?

multumesc!
Stiu ca am urcat pe drumul care da spre Peles si Taverna Sarbului. Pe acolo la un moment dat daca nu ma insel se face traseul.
buna.imi poti spune,acest traseu il pot face si pe bicicleta?pe parcursul traseului se afla portiuni inguste,podete sau zone in care trebuie sa te cateri?multumesc.
Pana la un punct se poate face cu bicicleta, dar apoi, nu cred. Adica e destul de dificil pe anumite portiuni chiar si pe picioare, si va fi nevoie sa pui bicicleta in spate. Dar daca ai si un ajutor, atunci cred ca se poate face.
Anda said…
Noi am ales sa mergem cu un Jeep inchiriat. Era gheata destul de nasoala (am fost in noiembrie,anul trecut - uite aici: http://hai-la-bord.blogspot.com/2012/01/poiana-stanii-regale-unde-renii-privesc.html). Dar arata foarte bine drumul vara...Trebuie sa mergem din nou, de data asta pe jos;)
Eu vreau sa merg iarna. Cred ca arata de vis cu ceva zapada pe acolo ;)