Tutrakan Turtucaia Bulgaria Dunare

by - May 31, 2009

Vedere asupra Tutrakanului de pe malul românesc
Turtucaia (limba bulgară: Tutrakan, limba turcă: Turtukai) este un oraş port pe Dunăre din Bulgaria, regiunea Silistra.
Undeva în Turtucaia, în fundal fiind vizibil malul românesc.
Din pacate între Olteniţa şi Tutrakan (Turtucaia) există un ferryboat doar în weekend care pleacă din Olteniţa dimineaţa la 8 jumătate şi revine seara la 5. Nefiind rută turistică nu mai face şi alte ture.
Scări tipice pentru Tutrakan. Le puteţi găsi prin tot oraşul, acesta fiind pe un deal, era metoda cea mai simplă de ajuns mai repede în cazul mersului pe jos.
Undeva pe lângă Dunăre, chiar pe lângă promenada am găsit acest Vapor.
vedere înspre promenada de la Dunăre
Malul bulgăresc al Dunării
O pancarda despre Olteniţa ce era situată la intrarea în parcul din Tutrakan. Bulgarii promovează Olteniţa, asta în condiţiile în care românii nu pun nici indicator către portul din Olteniţa pe care trebuie să îl nimereşti singur.
Pescari pe malul bulgăresc şi în depărtare România.
o clădire destul de recent renovată undeva pe lângă Dunăre
Muzeul de istorie din Tutrakan (Turtucaia)
Intrarea oficială în muzeul de istorie
o veche relicvă găsită în curtea muzeului de istorie
monument dedicat luptei de la Turtucaia din timpul primului Razboi Mondial
Bătălia de la Turtucaia a fost o bătălie din cursul primului război mondial între trupe române şi trupe bulgare şi germane. S-a desfăşurat între 1 şi 6 septembrie 1916 şi s-a încheiat cu înfrângerea trupelor române, care apărau capul de pod Turtucaia.
În antichitate se numea Transmarisia. A aparţinut Ţării Româneşti în timpul lui Mircea cel Bătrân, până în 1418, când a fost cucerită de turci. A revenit României în anul 1913 în urma celui de al doilea război balcanic.
o pictură a bătăliei de la Turtucaia
În perioada 1916-1918 a fost ocupat de armata bulgară şi germană. Aici a avut loc în timpul primului război mondial bătălia de la Turtucaia, soldată cu o grea înfrângere pentru trupele române. În anul 1940 a fost cedat Bulgariei, odata cu tot Cadrilaterul.
o casă mai veche şi rustică pe undeva pe lângă Dunăre
Biserica Sfântul Nicolae, construită din fondurile cetăţenilor din Tutrakan în anul 1865 situată pe strada Pirin la intrarea în cartierul pescăresc (Ribarska Mahala).
un fost restaurant construit în vechiul stil bulgăresc, actualmente monument
o casă veche undeva prin sărăcuţul cartier pescăresc
Undeva la capătul cartierului pescăresc poţi savura ceva rece la restaurantul LODKATA (barca) situat foarte aproape de ţărmul Dunării.

You May Also Like

8 Comments