Tutrakan Turtucaia Bulgaria Dunare

Vedere asupra Tutrakanului de pe malul românesc
Turtucaia (limba bulgară: Tutrakan, limba turcă: Turtukai) este un oraş port pe Dunăre din Bulgaria, regiunea Silistra.
Undeva în Turtucaia, în fundal fiind vizibil malul românesc.
Din pacate între Olteniţa şi Tutrakan (Turtucaia) există un ferryboat doar în weekend care pleacă din Olteniţa dimineaţa la 8 jumătate şi revine seara la 5. Nefiind rută turistică nu mai face şi alte ture.
Scări tipice pentru Tutrakan. Le puteţi găsi prin tot oraşul, acesta fiind pe un deal, era metoda cea mai simplă de ajuns mai repede în cazul mersului pe jos.
Undeva pe lângă Dunăre, chiar pe lângă promenada am găsit acest Vapor.
vedere înspre promenada de la Dunăre
Malul bulgăresc al Dunării
O pancarda despre Olteniţa ce era situată la intrarea în parcul din Tutrakan. Bulgarii promovează Olteniţa, asta în condiţiile în care românii nu pun nici indicator către portul din Olteniţa pe care trebuie să îl nimereşti singur.
Pescari pe malul bulgăresc şi în depărtare România.
o clădire destul de recent renovată undeva pe lângă Dunăre
Muzeul de istorie din Tutrakan (Turtucaia)
Intrarea oficială în muzeul de istorie
o veche relicvă găsită în curtea muzeului de istorie
monument dedicat luptei de la Turtucaia din timpul primului Razboi Mondial
Bătălia de la Turtucaia a fost o bătălie din cursul primului război mondial între trupe române şi trupe bulgare şi germane. S-a desfăşurat între 1 şi 6 septembrie 1916 şi s-a încheiat cu înfrângerea trupelor române, care apărau capul de pod Turtucaia.
În antichitate se numea Transmarisia. A aparţinut Ţării Româneşti în timpul lui Mircea cel Bătrân, până în 1418, când a fost cucerită de turci. A revenit României în anul 1913 în urma celui de al doilea război balcanic.
o pictură a bătăliei de la Turtucaia
În perioada 1916-1918 a fost ocupat de armata bulgară şi germană. Aici a avut loc în timpul primului război mondial bătălia de la Turtucaia, soldată cu o grea înfrângere pentru trupele române. În anul 1940 a fost cedat Bulgariei, odata cu tot Cadrilaterul.
o casă mai veche şi rustică pe undeva pe lângă Dunăre
Biserica Sfântul Nicolae, construită din fondurile cetăţenilor din Tutrakan în anul 1865 situată pe strada Pirin la intrarea în cartierul pescăresc (Ribarska Mahala).
un fost restaurant construit în vechiul stil bulgăresc, actualmente monument
o casă veche undeva prin sărăcuţul cartier pescăresc
Undeva la capătul cartierului pescăresc poţi savura ceva rece la restaurantul LODKATA (barca) situat foarte aproape de ţărmul Dunării.

Comments

Mariana said…
Ti-am admirat blogul! Pe langa multe alte chestii faine pe care le-am intalnit, ai niste foto minunate! Mai ales cele din Thassos! Daca tu esti fotograful, te pricepi de minune!
Succes in tot ce faci! :)
@Mariana Popa - Multumesc mult de aprecieri! :D Da.. in Thassos am avut un aparat bun care apoi s-a stricat si pana acum cateva zile cand am apucat sa-l inlocuiesc cu ceva mai bun am facut pozele cu un mic aparat fara prea multii functii de setat. Ma bucur ca iti plac, si sper ca si vara asta sa fac o serie la fel de faina ca aceea doar ca de data asta despre zona Veliko Tarnovo din Bulgaria unde plec intr-o mini vacanta.

Te mai astept cu drag pe la mine, si sper sa revin si cu ceva poze noi din diverse calatorii prin iulie.
Andrei said…
Interesant si inedit reportaj !
@Andrei - Multumesc! :) Incerc doar sa prezint Bulgaria cum este ea in realitate.. nu cum o vad televisiunile in campania lor de denigrare.
MVP2012 said…
Google-connecting peoeple.
Altfel nu te-as fi gasit. Vreau sa organizez o excursie pe bicicleta, cu plecare din Bucuresti, trecand prin Ruse,apoi TUtrakan. ZIceam sa nu mai fac 120 km inapoi si sa o scurtez prin Oltenita, de aceea am cautat feribot. Ce nasol ca nu este cautare pentru acest feribot. La fel ca trenul din Oltenita, care este in numar de 1 pe zi si acela un personal cu 2 vagoane.

Mare pacat ca nu este promovata aceasta zona! EU voi face tot posibilul pentru aceasta pe blogul meu si voi face referinte si la al tau, mai ales pentru ca avem un mare punct comun, anume calatoriile! Tinem legatura! Mi-a facut placere sa iti gasesc blogul!
MVP2012 said…
AM uitat sa precizez, blogul meu este @ http://pedalez.ro/
robert popescu said…
Frumos blog. Daca te mai intereseaza un articol aparut zilele astea privind trecerea cu vaporasul. http://www.olteniteanul.ro/2012/08/curse-regulate-peste-dunare-cu-vaporasul-oltenita-tutrakan-vezi-programul/