Mechelen Antwerp Flandra Belgia

Mechelen este un oraş în municipalitatea Anverului, provincia Flandra din Belgia. Este un oraş situat pe axa Antwerp - Brussels fiind cam la 25 de kilometri de ambele.
Zona Mechelenului a fost întemeiată pe malulurile râului în timpul perioadei Galo-Romane, după cum acest lucru este atestat de mai multe ruine.
În timpul declinului Romei din timpul secolelor 3-4 zona a devenit locuită de triburile germanice, şi câteva secole mai târziu a fost creştinizată de misionarul irlandez Sfântul Rumbold care a construit şi o mănăstire.
Pe acest site puteţi vedea oricând, prin webcam toată Piaţa centrală din Mechelen. Webcamul amplasat, se miscă destul de mult acoperind aproape perfect cele 360 de grade.
Doar o poveste de dragoste pierdută în timp..
În secolul al 15-lea, oraşul intră sub guvernarea Ducelui de Burgundia, marcând începutul unei perioade prospere.
În 1473 Chareles Bold a mutat câteva entităţi politice în oraş, Mechelen-ul având rolul de Curte Superioară până în timpul Revoluţiei Franceze.
Mechelen a fost chiar capitala Ţărilor de Jos sub conducerea Margaretei de Austria în prima parte a secolului 16.
În timpul secolului 16 influenţa politică a oraşului a cunoscut o scădere, datorită faptului că multe instituţii guvernamentale au fost mutate in Bruxelles.
In secolul al 19-lea oraşul a intrat în era industrială. În 1835, prima linie ferată a continentului European făcea legatura între Bruxelles şi Mechelen, devenind punctul central al reţelei de căi ferate din Belgia.
la plimbare prin centrul oraşului într-o zi ploioasă
altă vedere asupra catedralei Sfântul Rumbold
unul din multele lor colţuri de verdeaţă
la câţiva paşi de piaţa centrală se află această fântână îndrăzneţ proiectată
şi care atrage o mulţime de turisti dornici să se pozeze lângă ea

Comments

Vai cat de frumos e. Belgia asta e foarte frumoasa. Abia astept sa vad si eu putin din ea.
Anonymous said…
Ce-mi place prima! :D Super fian unghiul! Hehe si ultima, normal!
Frumos! :)
@ Tomata - Da! Belgia este o tara imposibila. In fiecare orasel vei gasi ceva frumos si vei dori sa stai sa admiri. Pana si cel mai mic si mai neatragator orasel tot are ceva de aratat. De acolo vii mereu nervos ca nu ai apucat sa vezi prea multe.

@kate - Multam! :D Prin Belgia am facut ceva poze faine, dar sa vezi cat de viu este totul in realitate! Si culmea! Mi-am intarit convingerea ca nu toti belgienii sunt reci si ciudati :D