Sighisoara Transilvania - Partea 10 Scoala si Biserica din deal

by - June 17, 2010

Cea mai frumoasă perioadă a zilei de urcat sus, lângă biserică este către apus. Atunci şi lumina este mult mai bună pentru a poza şi te poţi bucura de panoramă fără ca soarele să te topească ca pe îngheţată.
O clădire frumoasă aflată pe Strada Şcolii
O stradă plină de case vechi şi frumoase, dintre care unele au fost transformate deja în hoteluri sau pensiuni.
Scările celebre din Sighişoara. Acum datorită clipului "Voila" au devenit destul de cunoscute şi în afara graniţelor ţării.
Păcat doar că se vede că pe acolo au trecut mulţi tâmpiţei. Sunt curioasă doar de unde au avut aşa mulţi cretă. Scările erau pline de nume, denumiri, oraşe şi numere de telefon. Tipic ţărănesc, dar mă aşteptam ca cineva să cureţe tâmpeniile alea, nu să rămână în văzul tuturor.
Un cimitir ce părea bun de speriat copilaşii când nu sunt cuminţi. Deşi am fost pe acolo pe înserat, deja începuse să devină creepy.
Biserica din deal - locul unde în fiecare zi de vineri poţi audia un superb concert de orgă. Bisericile catolice oferă des astfel de concerte superbe.
Panorama văzută de sus de lângă biserică.
"Faleza" de unde să admiri priveliştea. Dacă stăteai călare pe acel gărduleţ la un moment dat te trezeai cu un nene foarte deranjat care te avertiza să te dai jos. Mai haios a fost când încerca să explice asta unor puştani rusnaci care nu îi înţelegeau mima.
În căsuţa mică de acolo locuia şi un mic căţeluş, foarte disperat în momentul în care stăpâna lui a părăsit puţin casa. Scâncea puţin şi se uita cu jind către biserică.
Liceul din deal. Nu ştiu câtă bucurie este pe copiluţii care învaţă acolo, pentru că au ceva de urcat, dar măcar au la ce se holba pe geam când orele devin puţin plictisitoare.
"Fundul" bisericii
Drumul pe care poţi ajunge jos dacă nu "eşti in the mood" să cobori pe scări. Primăvara şi vara este un drumuleţ superb datorită multitudinii de copaci şi tufe înverzite.

You May Also Like

8 Comments