Sighisoara Transilvania - Partea 6 Vedere din turn

by - June 14, 2010

Cum tot am fost foarte fascinaţi de turn, am hotărât să şi urcăm ca să ne satisfacem dorinţa de a vedea oraşul de sus şi de a-l poza. Preţul pentru a urca era destul de ok, doar că noi am avut parte de reducere. Preţul întreg dacă nu mă înşel este de 8 lei. Şi aveţi grija la făcutul de poze prin interior. Am văzut că sunt destul de "crizaţi" în privinţa asta. Cel puţin asta e impresia pe care doresc să o lase.
E doar puţin cam greu să ajungi sus în zilele mai aglomerate. Pe alocuri scările sunt destul de înguste şi se circulă doar pe un sens. Aşa că este necesară şi puţină răbdare, dar oricum aveţi din fericire la ce căsca ochii cât timp aşteptaţi.
Panorama de sus era incredibilă! Puteam să stăm acolo ore în şir.. păcat că aveam trenul în curând şi trebuia să plecăm. Dar important este că am avut parte de vreme bună.
Roma pare cam aproape nu? Oricum foarte faină ideea cu plăcuţele astea. A fost distractiv să mergem să vedem care sunt oraşele ce le poţi găsi sus în turn. Şi deja începusem să visăm.. şi să ne dorim şi alte destinaţii în viitor.
Beograd! Că sârbii tot sunt prietenii noştrii.
Vedere către Turnul Cositorarilor şi Turnul Tăbăcarilor. Iar în spate se poate observa liceul şi biserica din deal. Muuultă verdeaţă!
Nu ştiu cum arăta oraşul în trecut, dar acum arată bine. Deşi, trebuie să recunosc că se poate şi mai bine! Ştiu că e greu, dar e un oraş cu potenţial imens şi din ce am văzut este foarte vizitat de străini.
Vedere către oraşul nou, acolo undeva în spate. Am mers şi până acolo într-o zi, în căutarea unei farmacii, pentru că în vechiul oraş, nu mai era niciuna deschisă, deşi era sâmbătă şi oraşul zumzăia de turişti. Aşa că pentru un algacalmin sau nurofen, ne-am mişcat picioruşele vreo 2 kilometri până la prima farmacie deschisă. Şi mi s-a părut chiudat că există o Sighişoara cu blocuri. Nu ştiu de ce. Dar pentru mine Sighişoare înseamnă doar căsuţe, viluţe şi pensiuni.
Aveam turnul pentru noi la un moment dat! Poooze! Era frumos să fim sus, deasupra tuturor, mai ales că puteam să ne plimbăm în voie să vedem peisajul în toate cele 4 puncte cardinale.
Un loc foarte drag, unde o să petrec ceva mai mult timp anul ăsta.
Un alt oraş drag noua, pe care apucasem să-l tăiem de pe listă încă din decembrie. Pe plăcuţă pare foarte aproape, păcat doar că trenul face atâtea ore!
Cetatea şi furnicuţele

You May Also Like

8 Comments