Noapte la mare - Litoral Bulgaria

E tare frumos noaptea la mare, mai ales că e deja linişte şi poţi poza în voie, fără a te ferii mereu de cei care intră involuntar în cadru. Uneori, la pozele cu expuneri mari, e chiar mai interesant când trece o siluetă prin zonă.
O plajă liniştită
Pregătindu-ne sufleteşte să înfruntăm ţânţarii ce vor urma. De obicei dupa 8 seara şi până pe la 10 când vântul începe să bată dinspre mare, Autanul este prietenul nostru cel mai bun, deşi din păcate de multe ori nici el nu este foarte eficient.
O mare liniştită şi caldă. Chiar şi la 12 noaptea, este uimitor de caldă încât puteai face baie fără probleme.
Apa nu a mai fost de câţiva ani atât de caldă, având peste 25 de grade ziua. Te simţeai ca într-un lac, doar că puţin mai agitat.
Din păcate temperaturile ridicate ale apei nu au fost bune pentru toţi. Pescarii ce locuiesc în zonă şi veneau la pescuit, nu au prea mai avut ce anul asta. De aceea au mai venit doar din când în când, pentru că în mare nu se mai găsesc aşa multe scoici.
Admirând panorama
Păcat doar că nu se poate sări de pe cazemată în mare. Ar fi fost mai interesant. Dar e posibil ca în câţiva ani să se întâmple asta, pentru că plaja este mâncată puţin câte puţin în fiecare an.
Liberty parade!
Lună plină pe litoralul bulgăresc. Ultima noastră seară cu cortul pe plaja noastră de la Ezerets. Acum trebuie căutat un nou loc de campare.

Comments

Apollo said…
Buan Dia.
Stii cumva daca se mai poate campa pe vreo plaja mai nepopulata in nordul litoralului bulgar? Noi am mers pana acum la Krapets, si ne gandeam sa incercam la Ezerets, dar n-am vrea sa ne trezim cu vreo amenda.
Multumim :)
Bună! Până anul asta se putea campa fără probleme în zonă, acum din păcate nu se mai poate. Peste tot mai vin patrule de poliţie să verifice.
Apollo said…
Imi pare tare rau. Eu am descoperit plajele din nordul Bulgariei acum 2 ani, si imi placeau tare mult. Nu-mi place aglomeratia din statiuni. Nu stiu cum arata Vama Veche acum 20 de ani, eu am descoperit-o abia acum 10 ani, cand nu erau hoteluri si pensiuni, dar totusi era aglomerat. Totusi imi imaginez ca semana cu Krapets. Va trebui sa gasim o alta plaja... desi nu stiu daca mai e vreuna asemanatoare suficient de aproape ca sa putem fugi pana acolo intr-un weekend cand ne e dor de mare.
Ioana said…
foarte faine pozele...mai ales cele cu siluete in miscare :-) ai o functie speciala la aparatul foto pentru asta?
k2sk8 said…
Hahaa, credeam ca la bulgari stau si tantarii aia printre salate ceva, nu ca la Vadu de ii respiri. Cunosc marea asa, cu tarmuri pustii si conditii vitrege de campare dar incepe sa se cam duca orice loc frumos, sa il asalteze 'bizonii', sa il asfalteze...:(
Apollo - Trebuie sa cercetam si sa vedem. Eu si Ezeretsul il gasisem intamplator. Acum, doar se cere o noua expeditie! :D Trebuie sa gasim ceva.

Ioana - Da, am folosit o expunere mai mare. Nu e chiar o functie speciala ci cea de "manual" adica acolo unde faci tu singur setarile. (pe aparat apare cu un M de obicei).

K2sk8 - Din fericire tantarii nu sunt o problema atat de mare aici. Doar o ora si ceva in fiecare seara de obicei. In rest stai linistit, mai ales ziua este super. La Vadu nu as merge niciodata dupa ce weekend de cosmar au avut ai mei acolo (datorita gargaunilor ce ii mancau).