Poze Portul din Ohrid Macedonia

by - November 07, 2010

Tot învârtindu-ne prin oraș am ajuns de mai multe ori în port. La început l-am ignorat pentru că aveam încă destul de multe străduțe și locuri de explorat.
Dar el mereu ne făcea cu ochiul și mai flutura mândru steagul către noi. Deși portul e destul de mic, tot are un farmec aparte.
ceva specific, nu?
Deși bărcuțele nu erau chiar cele mai luxoase tot aveau un farmec aparte, ceva doar al lor. Și sincer, chiar cred că niște bărci mai luxoase ar fi arătat destul de caraghios în micuțul port.
Și trebuie să spun.. că unul dintre cele mai bune locuri să admiri apusul este de aici. Deși și fortăreața este un loc frumos. Dar în port.. apa ajută ca totul să se vadă mult mai fain.
Iar atmosfera pare atât de romantică.. Puteai să vezi prin zonă multe cupluri plimbându-se agale de mânuță fără un scop precis. Toți erau relaxați și arătau de parcă tot timpul din lume era doar al lor.
Iar faleza de lângă era plină de diverse tarabe cu castane prăjite, înghețată care mai de care mai interesant expusă și desigur și niște bijutieri ambulanți ce vindeau perle și alte obiecte din argint.
Priveliștea este de vis nu-i așa? nici nouă nu ne-a venit să credem cât de frumos putea să fie. Arată ca într-o vedere.
Un orașel mic, unde se aplică zicala că este un oraș cu 3 direcții în sus, în jos și pe scări. Pentru că din fericire și ei au destule scări pe care să le poți urca. Mai ales prin zonele non turistice, pe acolo e cel mai interesant să mergi în explorare.
Locul pare perfect pentru întâlnirile între tineri. Foarte mulți veneau pe aici să stea la povești pe zid și să admire priveliștea.
Next time.. mergem noi și cu bărcuța!
Nici nu trebuie să te chinui să găsești una. Vin după tine și te agață de pe stradă, fiecare încearcă să își prezinte cât mai frumos bărcuța.
E păcat doar că în Macedonia este interzisă vânzarea de băuturi alcoolice la supermarket după ora 10. Asta nu este valabil și pentru localuri și baruri. Doar pentru consumul personal.
Așa că la ei tinerii, trebuie să se gândească din timp dacă vor să se bucure de o bere în port. Pare o lege cam ciudată, dar în general e respectată. Nu am prea văzut puștani consumând alcool în alte locuri decât baruri seara.
Aici era fain să vii să stai pe un scaunel pliant.
Lacul Ohrid și muntele

You May Also Like

6 Comments