Poze Portul din Ohrid Macedonia

Tot învârtindu-ne prin oraș am ajuns de mai multe ori în port. La început l-am ignorat pentru că aveam încă destul de multe străduțe și locuri de explorat.
Dar el mereu ne făcea cu ochiul și mai flutura mândru steagul către noi. Deși portul e destul de mic, tot are un farmec aparte.
ceva specific, nu?
Deși bărcuțele nu erau chiar cele mai luxoase tot aveau un farmec aparte, ceva doar al lor. Și sincer, chiar cred că niște bărci mai luxoase ar fi arătat destul de caraghios în micuțul port.
Și trebuie să spun.. că unul dintre cele mai bune locuri să admiri apusul este de aici. Deși și fortăreața este un loc frumos. Dar în port.. apa ajută ca totul să se vadă mult mai fain.
Iar atmosfera pare atât de romantică.. Puteai să vezi prin zonă multe cupluri plimbându-se agale de mânuță fără un scop precis. Toți erau relaxați și arătau de parcă tot timpul din lume era doar al lor.
Iar faleza de lângă era plină de diverse tarabe cu castane prăjite, înghețată care mai de care mai interesant expusă și desigur și niște bijutieri ambulanți ce vindeau perle și alte obiecte din argint.
Priveliștea este de vis nu-i așa? nici nouă nu ne-a venit să credem cât de frumos putea să fie. Arată ca într-o vedere.
Un orașel mic, unde se aplică zicala că este un oraș cu 3 direcții în sus, în jos și pe scări. Pentru că din fericire și ei au destule scări pe care să le poți urca. Mai ales prin zonele non turistice, pe acolo e cel mai interesant să mergi în explorare.
Locul pare perfect pentru întâlnirile între tineri. Foarte mulți veneau pe aici să stea la povești pe zid și să admire priveliștea.
Next time.. mergem noi și cu bărcuța!
Nici nu trebuie să te chinui să găsești una. Vin după tine și te agață de pe stradă, fiecare încearcă să își prezinte cât mai frumos bărcuța.
E păcat doar că în Macedonia este interzisă vânzarea de băuturi alcoolice la supermarket după ora 10. Asta nu este valabil și pentru localuri și baruri. Doar pentru consumul personal.
Așa că la ei tinerii, trebuie să se gândească din timp dacă vor să se bucure de o bere în port. Pare o lege cam ciudată, dar în general e respectată. Nu am prea văzut puștani consumând alcool în alte locuri decât baruri seara.
Aici era fain să vii să stai pe un scaunel pliant.
Lacul Ohrid și muntele

Comments

Dudian said…
Buna Dia. Foarte tare blogul tău, felicitări. Deoarece plec pe 26.11 în Macedonia şi am doar 3 nopţi la dispoziţie voiam să te întreb (căci văd că ai ajuns deja pe acolo) dacă ai sta două zile în Ohrid şi una în Skopje sau invers? Asta în cazul în care ai ajuns şi în Skopje. Ştiu că e mult prea puţin dar decât deloc, prefer şi aşa. Din câte am văzut/citit, Ohrid e mult mai interesant, plus că e şi Sveti Naum pe aproape, dar am zis totuşi să întreb şi pe cineva care a ajuns acolo. Mersi frumos,când revin o să scriu cum a fost pe blogul meu:http://dudian.blogspot.com/
Bună! Eu nu am ajuns încă în Skopje. O să fac asta în alt weekend. Dar pentru moment.. 2 zile în Ohrid sunt foarte ok. Cel puțin îți ajung încât să te îndrăgostești de locul ala.

În zona Ohridului ai mai multe lucruri de văzut. Sper să te distrezi de minune. Sunt convinsă că te vei întoarce fericit de acolo.
Dudian said…
Mersi frumos, ştiu că sunt multe de văzut, şi parcurile naţionale şi Vevcani, şi Struga, dar cu timpul stau mai prost. Cu siguranta o sa imi placa, cu indragostitul sa vedem, pana acum mi-a cazut cu tronc doar Sarajevo:). putina bigamie nu ar strica totusi.
O sa te rog cand ai timp sa imi dai un mail despre Sarajevo. Si eu sper sa ajung pe acolo dar nu cred ca se arata ceva in viitorul foarte apropiat. Da-mi un mail informativ oricum. :D
Dudian said…
Scuze, dar abia acum am văzut treaba cu Sarajevo. O să-ţi trimit mail cât de curând, până atunci, îţi las linkul unde am scris eu despre Sarajevo pe blogul meu: http://dudian.blogspot.com/2009/10/bosnia-land-of-my-dreams.html

Şi apropo, legea aia imbecilă cu băuturile alcoolice e după 7 seara (sau poate aşa am prins eu la sfârşit de noiembrie), şi se respectă la sânge, am tot încercat să ne înţelegem ca în Balcani, dar nu s-a putut.
Doar iarna este de la 7 seara. Pe timp de vara este pana la 9. Am impresia ca din Noiembrie pana prin Februarie este pana la 7 seara.