Mehana Mencheva Kashta Melnik Bulgaria

Odată ajunși în Melnik, trebuia să și mâncăm și desigur să încercăm și vestitul vin de Melnik despre care tot auzisem și despre care citisem pe multe forumuri.
După ce ne-am consultat, am consultat și ghidurile din dotare (Rough Guide și Lonely Planet) am descoperit că pentru un buget mediu și mâncare bună și ei de recomandă să mergem la taverna care oricum ne făcuse cu ochiul.
Locul se numește Menchevata Kashta (au pagină de facebook) și este tare fain acolo. Bucătăria este autentică *șopă* pentru că este o regiune unde locuiesc mulți șopi. Dar mâncărurile se mai amestecă și cu cele Macedonene și Grecești că granița tot este aproape.
Ce sunt șopii? Ei sunt oamenii ce locuiesc într-o anumită zonă a Bulgariei (în cea mai mare proporție), a Serbiei, a Mecedoniei și o bucățică mică găsim și prin Kosovo. Pentru doritori, o hartă se găsește aici. Ei sunt ușor de diferențiat încă din momentul în care încep să vorbească, dialectul vorbit de ei fiind mai ciudat față de bulgara obișnuită.
Noroc! Năzdrave! Prost! (în germană). Vinul era delicios. 8 leva carafa de vin la mehanaua de care vă povestesc. Desigur, că fiind la restaurant era mai scump. Altfel cu 8 leva puteai sa cumperi o strică de 2 litri de la localnici.
Kavarmaua bulgărească! Un fel de ghiveci de al nostru, dar tare gustos!
Makedonska Kavarma
Din nou, kavarma. O mâncare foarte apreciată de prietenii mei străini se pare. Lor li se pare foarte interesantă.
Ciușki biurek (brânză și ardei murați, învelit totul frumos ca un șnițel) și cartofi de casă. Iar dacă sunteți mari amatori de brânză.. încercați și *Sirene po șopski*. Îți plouă în gură efectiv!
O tentativă nereușită de Kachamak. Adică Mămăligă. Pe principiul *seamănă dar nu răsare* recomand românilor să nu încerce, pentru că e dezamăgitor. Străinii în schimb sunt încântați, pentru că ei nu au văzut cum e mămăliga adevărată.
Nu-i așa că arată delicios?

Comments

ioiiii ce ospatz , desi e prima ora si eu dimineata nu prea pot manca asta e prea de tot :P

a ieshit nemaipomenit incursiunea! :D
De vis! Si mi-a placut ca meniul era mare, aveai de unde sa alegi. Aveau f multe sortimente pentru un orasel mic. Am ramas placut impresionata. Si partea faina pentru tine ca mergand acolo cu papuamobilul poti vizita si alte orase faine din zona, unde eu din pacate nu am ajuns inca.
Ski Bulgaria said…
Am mancat si eu in acelasi loc, si gatesc extraordinar. Una din chelnerite era din romania...
schmoo said…
Ce imagini! Parcă aș fi fost acolo! Mi-ai făcut poftă...
Mno, în lipsă de vinul lor am băut un Murfatlar de-al nostru... îi bai? :D
vulpitza said…
Immm... ce bine arata farfuriile alea :)
@Ski Bulgaria - in ziua cand am fost eu erau doi chelneri doari. Si tare ametiti erau dar mancarea si vinul casei au fost de vis!

@schmoo - Merge si ala ;) Dar e mers aici, e o locatie tare faina.

@Vulpitza - Da, arata excelent. Prin Bulgaria in general se mananca foarte bine. Nu am prea avut surprize pana acum.