Hostel Hostel din Skopje Macedonia

by - February 16, 2011

Hostelul l-am găsit pe internet pe site-ul celor de la Hostelbookers. Arăta frumos, avea review-uri bune, iar prețul era de vis, doar 8 euro pe noapte și ofereau și mic dejun inclus în preț.
Odată ajunși acolo constatăm cu uimire cât de superb este hostelul și mai ales foooarte curat. Ne împrietenim și cu recepționerul nostru, care s-a dovedit extraordinar de drăguț ajutându-ne cu multe sfaturi când a fost nevoie.
Pur și simplu ne-am simțit ca acasă în livingul de acolo. Hostelul era mic, avea doar vreo 3-4 camere cred, dar totul este foarte primitor. Și din ce am văzut, nu ducea lipsă de clienți din țări mai ciudate decât eram noi.
Bucătăria hostelului. Locul unde am stat și am râs cu poftă seara, în timp ce ne savuram berea. În Macedonia de obicei nu mai poți lua de la supermarket bere după ora 7 iarna și ora 9 vara, așa că dacă vrei să bei orice băutura trebuie să mergi la bar.
Dar și hostelul servește Skopsko (berea locală, foarte bună!) la prețul de 90 denari. În general în ora e cam 80-85, așa că este un preț foarte bun. Hostelul se află destul de aproape de centru încât să nu pierdeți mult timp vremea pe străzi.
Camera noastra de 6 paturi. Totul mirosea a proaspăt spălat cu lenor. Așa că au avut încă din start o bulină albă pentru curățenie. Plus că pe timp de noapte, ne-au terminat cu căldura. Așa că e ok de mers acolo și iarna.
În zonă sunt câteva restaurante mici, dar foarte bune. Noi am fost la unul la câteva sute de metri mai încolo de hostel la recomandarea recepționerului și am mâncat o pleșcavița de vis și la un preț de nimic, cred că era vreo 50 de denari, adică sub un euro.
Noi am petrecut multe momente faine, mai ales că recepționerul era destul de umblat la viața lui, apoi fata care îl mai ajuta, era și ea o bosniacă care plecase la plimbare prin Balcani și s-a ales cu un job. Așa că discuția a curs de la sine. Mai ales că nu a existat o barieră de limbă, toți de acolo vorbind engleză.
Curtea hostelului

You May Also Like

6 Comments