Hostel Hostel din Skopje Macedonia

Hostelul l-am găsit pe internet pe site-ul celor de la Hostelbookers. Arăta frumos, avea review-uri bune, iar prețul era de vis, doar 8 euro pe noapte și ofereau și mic dejun inclus în preț.
Odată ajunși acolo constatăm cu uimire cât de superb este hostelul și mai ales foooarte curat. Ne împrietenim și cu recepționerul nostru, care s-a dovedit extraordinar de drăguț ajutându-ne cu multe sfaturi când a fost nevoie.
Pur și simplu ne-am simțit ca acasă în livingul de acolo. Hostelul era mic, avea doar vreo 3-4 camere cred, dar totul este foarte primitor. Și din ce am văzut, nu ducea lipsă de clienți din țări mai ciudate decât eram noi.
Bucătăria hostelului. Locul unde am stat și am râs cu poftă seara, în timp ce ne savuram berea. În Macedonia de obicei nu mai poți lua de la supermarket bere după ora 7 iarna și ora 9 vara, așa că dacă vrei să bei orice băutura trebuie să mergi la bar.
Dar și hostelul servește Skopsko (berea locală, foarte bună!) la prețul de 90 denari. În general în ora e cam 80-85, așa că este un preț foarte bun. Hostelul se află destul de aproape de centru încât să nu pierdeți mult timp vremea pe străzi.
Camera noastra de 6 paturi. Totul mirosea a proaspăt spălat cu lenor. Așa că au avut încă din start o bulină albă pentru curățenie. Plus că pe timp de noapte, ne-au terminat cu căldura. Așa că e ok de mers acolo și iarna.
În zonă sunt câteva restaurante mici, dar foarte bune. Noi am fost la unul la câteva sute de metri mai încolo de hostel la recomandarea recepționerului și am mâncat o pleșcavița de vis și la un preț de nimic, cred că era vreo 50 de denari, adică sub un euro.
Noi am petrecut multe momente faine, mai ales că recepționerul era destul de umblat la viața lui, apoi fata care îl mai ajuta, era și ea o bosniacă care plecase la plimbare prin Balcani și s-a ales cu un job. Așa că discuția a curs de la sine. Mai ales că nu a existat o barieră de limbă, toți de acolo vorbind engleză.
Curtea hostelului

Comments

foarte dragutz, multumesc pt informatie :)
Dudian said…
Aici am stat şi eu acum o lună, în Skopje. Când am intrat în cameră, era o mizerie de nedescris (vorbesc serios), şi crede-mă ca nu sunt pretenţios, am umblat o grămadă prin hosteluri. Aşternuturile erau de la cei ce stătuseră înaintea noastră, le-au luat de pe pat şi ne-au adus altele, pe care a trebuit să le punem noi. Apă caldă era din când în când. Da, tipii erau prietenoşi, fetele au fost foarte încântate de Peter:). Mi-a plăcut f tare ideea hostelului aşa tinerească, dar a fost cam naşpa cu curăţenia. Poate am fost noi ghinionişti, sau tu norocoasă:)
@Octavian - Ma bucur! Chiar trebuie sa ajungi prin MK, mai ales la Ohrid, o sa ramai fascinat de zona. Desi si Skopje are farmecul lui.

@Dudian - Serios? Ce pacat! Noi am fost la inceput de noiembrie, si pe bune ca era curat. Ce-i drept, asternuturile tot noi le-am pus, dar camera era curatata, baia la fel. Cel putin in cele 2 zile cand am fost eu acolo a fost super. Altfel nu faceam reclama. Si dupa cum spuneam, receptionerul a sfintit locul! :D
Dudian said…
Te cred, eu doar îţi spuneam despre experienţa mea, iar singurul inconvenient a fost că era cam murdar, în rest mi-a plăcut:) Da, da ştiu cu recepţionerul că şi fetele din grupul nostru l-au apreciat foarte tare:P.
Adina said…
imi placea descrierea ta despre acest hostel,dar cand am vazut celalalt comentariu a lui dudian,nu stiu ce sa cred,oricum depinde si de norocul fiecarei persoane care ajunge acolo.
in legatura cu pretul nu pare mult 8 euro de persoana,dar eu am stat la unele superbe cu 10-11 euro darasta tocmai in America de Sud,din pacate biletul de avion este cam scump.
@moschino - Da, cred ca depinde de noroc. Dar oricum atmosfera de aici, curtea.. ai 2 pc-uri cu net mereu la dispozitia ta. Mi-a placut! Apa calda iar am avut non stop.