Cascada Momin Skok Emen Veliko Tarnovo Bulgaria

După aventurile povestite în articolul anterior, despre Canionul Emen, a venit vremea să vă arăt și pozele de la finalul peripeției, mai precis Cascada Momin Skok. Nu e la fel de spectaculos ca la Hotnitsa, dar merită văzută cascada.
Și pe aici după cum vedeți sunt niște poteci eco din lemn. arată poate mai rău acum în poză datorită faptului că lemnul era încă ud de la furtuna ce se dezlănțuise asupra zonei Veliko Târnovo.
Și chiar era rezistent podețul. L-am încercat noi, chiar și cu sărituri puțin ca să fim siguri că nu ajungem și noi prin pârâu.
Și după trânta în noroi, chiar m-am bucurat să ajung aici. Văzusem multe poze și mă documentasem de acasă (articolul cu povești este AICI), dar live e și mai frumos. Mai ales că după ce ai depus puțin efort, merge să îți odihnești picioarele în apa rece a micilor dealuri din zonă.
Vedere către pârâu de pe podeț. Zona era un loc superb de relaxare. Ne părea rău puțin că nu adusesem o păturică cu noi să ne și intindem să admirăm panorama.
Cascada din nou. Apa era răcoroasă și noi profitam de ea. Mai ales că deja eram încălziți bine. Am avut oricum un mare noroc că nu am prins o zi chiar atât de călduroasă!
O privire a întregii cascade. Cum vă povesteam și în articolul precedent despre Canionul din Emen, mitul spune că aici veneau să moară fetele tinere ce nu doreau să se căsătorească cu un păgân (turc). Așa că fugeau din capitală și veneau aici să se arunce în cascadă. Am întrebat mai mulți bătrâni din VT și mai toți știau legenda, dar niciunul nu a putut să-mi confirme dacă chiar s-a întâmplat asta. În acte nu s-a consemnat nimic. Dar parcă nu există foc fără fum, nu?
Pregătiri de plecare. Deja ne gândeam pe unde vor urca, mai ales că văzusem încă o potecă care părea mai sigură, datorită faptului că avea mai mulți bolovani. Era mai alunecos, dar aveam și copăcei zdraveni de care să ne ținem pe traseu ca să nu ajungem iar în fund sau în bot.
Drumul de întoarcere.

Comments

Chiulica said…
Super pozele! Atat de frumoasa e privelistea :)
Merită străbătut drumul până acolo deși e puțin mai dificil către final, dar nu ne mai venea să plecăm. Era un loc tare liniștitor.
Anna Schafer said…
Aceasta este o băutură mare de articol. Grozav! Pentru cei care caută o băutură în greutate, beți zilnic apă proaspătă și ceai verde.
Tangki Panel said…
Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you develop into expertise, would you mind updating your blog with more particulars? It’s extremely helpful for me. Large thumb up for this blog publish!
Tangki Fiberglass
Tangki Fiber said…
The secrets as well acted to be the fantastic way to recognize that many people have the identical dreams the same as my personal own to figure out way more with reference to this problem. I believe there are many more fun instances in the future for individuals that examine your blog post.
Jual Septic Tank
Andrei said…
Diana, e incredibil cat de mult s-a schimbat relieful din preajma cascadei in doar 9 ani. A disparut plaja de pietricele ce strajuieste malul apei + alte mici schimbari ce pot fi descoperite de curiosi cu ochii lor. :)