Terasa Rich Veliko Tarnovo Bulgaria

Anul trecut tot în august am reușit să descopăr bijuteria asta de local. Nu este absolut nimic fancy. Poate în mod normal chiar nu te-ai gândi să intri, pentru că la prima vedere nu pare cine știe ce. Dar după ce treci pragul restaurantului Rich din Veliko Târnovo, pur și simplu descoperi o mică lume a ta.
Un loc unde să te poți bucura în voie de superba panoramă a orașului, dar să ai parte și de fel de fel de bucate alese. Meniul nu este chiar așa de stufos, dar totul este gătit pe loc, chiar de șeful localului de cele mai multe ori. Există și meniu în engleză, care este afișat chiar la intrarea în restaurant.
Liniștea e la ea acasă. E un loc bun chiar și când este foarte cald afară. Vântul mereu adie și și te trezește din somnolență.
În general nu sunt mare fan Bolyarka, dar aici au Bolyarka la draft care are un gust superior celei de la sticlă sau cutie. Merită măcar încercată. Mai ales că este berea locală.
Colțul nostru de terasă. E perfect pentru o ieșire cu prietenii.
Era plin de floricele pe acolo.
Vedere către alte terase din zonă.
Acoperișuri multe și faine, o ilustrată tipică din micul Veliko Târnovo.
Panorama de acolo, vedere înspre oraș.
Nu-i așa că arată superb? Da, știu că nu este un local select, dar este un local unde șeful este cel care îți va lua comanda, va sta cu tine la palavre, te va întâmpina mereu cu un zâmbet și te va aștepta cu drag și data viitoare. Este un local unde revin de drag și știu că mereu găsesc mâncare bună!
Așa arată intrarea când treceți pe stradă. E chiar puțin mai jos de Samovodskata Charșia. Pe strada care merge în jos, vreo 200 de metri.
Și ca de obicei, trebuie să fie ceva cu niște scări.

Comments

bine de stiut Dia, superba terasa! :)
Rose said…
Si-ntr-o zi cu soare tot ajung eu la Veliko! :)) Si fix acolo ma duc si te sun! :D
Fox said…
Fainut
stiu bine zona dar nicidata n am intrat acolo. data viitoare parchez motocicleta fix pe terasa :)
multumesc de pont si felicitari pentru poveste/ poze. la mai mare
@Octavian - Da, e un loc tare fain si mereu ma simt bine acolo. Plus ca nenea este tare amabil.

@Rose - sigur iti va face mare placere mai ales ca balconul lui acolo e plin ochi de floricele.

@Fox - Da, multi au patit asa. Nici eu nu am fost acolo primele cateva dati. Abia vara trecuta cu ajutorul profului meu am descoperit localul.
Unknown said…
O sa iti multumesc doar aici pentru toate articolele, deocamdata m-am documentat doar pentru Veliko Tarnovo, fiindca am deja bifate Sofia cu Vitosha si Rila - munti si manastire.
@doua maini stangi - Mersi mult! Lasa ca incet poate vine randul si altor zone. Promit sa incerc sa acopar si alte locuri faine. Incetisor dar ajung pe acolo si va povestesc.
Bahic Tours said…
Multumim pentru recomandare! Foarte frumos blogul tau si niste poze f faine! Super farmec la "rich" pe terasa in ciuda temperaturilor ridicate. Recomand cu caldura si clubul arhitectilor aflat la aprox 3-400 de metri mai jos (in directia cetatii) pe care il frecventam din 2007.
http://www.flickr.com/photos/doronsane/collections/72157622230493935/
Ciau!
geo said…
Eeee,uite aici nu am fost si am trecut pe langa local. Dar nu au intrat zilele in sac.