Restaurant Pizza and Grill EGO Veliko Tarnovo

by - November 08, 2011

De 3 ani de zile de când merg destul de des prin Veliko Târnovo, mai ales verile, am tot testat restaurantele Ego. Probabil am fost deja în toate locațiile încât pot să-mi dau cu părerea despre ei. Singura dezamagire este că au mutat un local, acesta din poze, obișnuia să fie puțin mai ascuns pe o străduță din centru, acum fiind la bulevard. Bila albă este panorama de care te bucuri acum la masă, înainte neavând niciun fel de panoramă, dar avea un aer mai intim și mai rustic pe care eu îl apreciam.
Nu pot să spun că-mi place în totalitate noul look, dar m-am obișnuit cu el de dragul mâncării. Actualmente localul se află chiar perete în perete cu deja celebrul Ștastliveța (Fericitul). Așa că este foarte ușor de găsit, mai greu este de găsit un loc spre seară.
Îmi place totul că au păstrat banchetele și aspectul de pub, ca să nu fie all fancy peste tot. Bănuiesc că au avut și un designer ce și-a băgat codița. Și să revenim la local, îmi place mult că au un meniu frumos în engleză, din fericire nu am găsit niciun fel de banc prin el, cum am mai văzut unele specimene traduse cu Google Translate.
Îmi place că deși în Bulgaria nu prea se găsește bere neagră pe timpul verii, ei au Stolichno. Poate nu mereu, dar stocul e aprovizionat zilnic. Eu nu am avut noroc în ziua când am făcut poza, dar am avut baftă peste alte 2!
Și pizza este făcută așa cum trebuie! subțire și puțin crocantă. Deși am încercat la ei mai toate felurile de mâncare. De la salată, la cartofi cu bacon, până la Sach (carne + legume) totul este excelent gătit, și eu sunt destul de pretențioasă la mâncare!
Paste Bolognese
Arată delicios, nu-i așa?
Și din fericire nici când vine vorba de desert nu se lasă mai prejos. Am impresia că în imaginea de mai sus este *Melba*.
Eu am ales o salata de fructe. Meniul de dulciuri e destul de limitat față de cel de mâncare, dar cu toate astea, sunt bine gândite și alese feluri prezentate. Mai ales vara ce bine merge o înghețată cu fructe!
Panorama de care vă povesteam! Privire directă către Muzeul de Artă și implicit monumentul Fraților Asen. Pe aceste 3-4 mese de la geam este mereu bătaie. Mai ales la apus este superb de văzut cum soarele aruncă niște raze calde peste acoperișurile cărămizii ale vechii capitale.
Ego nu e genul de local tradițional bulgăresc. Nu au niciun fel de mâncare balcanică adevărată (deși probabil că sach-ul merge încadrat aici) așa că dacă doriți ceva autentic poate nu e alegerea cea mai bună. Dar daca doriți ceva clasic și bun, alături de un stolichno rece, atunci e locul potrivit!

You May Also Like

8 Comments