Restaurant Pizza and Grill EGO Veliko Tarnovo

De 3 ani de zile de când merg destul de des prin Veliko Târnovo, mai ales verile, am tot testat restaurantele Ego. Probabil am fost deja în toate locațiile încât pot să-mi dau cu părerea despre ei. Singura dezamagire este că au mutat un local, acesta din poze, obișnuia să fie puțin mai ascuns pe o străduță din centru, acum fiind la bulevard. Bila albă este panorama de care te bucuri acum la masă, înainte neavând niciun fel de panoramă, dar avea un aer mai intim și mai rustic pe care eu îl apreciam.
Nu pot să spun că-mi place în totalitate noul look, dar m-am obișnuit cu el de dragul mâncării. Actualmente localul se află chiar perete în perete cu deja celebrul Ștastliveța (Fericitul). Așa că este foarte ușor de găsit, mai greu este de găsit un loc spre seară.
Îmi place totul că au păstrat banchetele și aspectul de pub, ca să nu fie all fancy peste tot. Bănuiesc că au avut și un designer ce și-a băgat codița. Și să revenim la local, îmi place mult că au un meniu frumos în engleză, din fericire nu am găsit niciun fel de banc prin el, cum am mai văzut unele specimene traduse cu Google Translate.
Îmi place că deși în Bulgaria nu prea se găsește bere neagră pe timpul verii, ei au Stolichno. Poate nu mereu, dar stocul e aprovizionat zilnic. Eu nu am avut noroc în ziua când am făcut poza, dar am avut baftă peste alte 2!
Și pizza este făcută așa cum trebuie! subțire și puțin crocantă. Deși am încercat la ei mai toate felurile de mâncare. De la salată, la cartofi cu bacon, până la Sach (carne + legume) totul este excelent gătit, și eu sunt destul de pretențioasă la mâncare!
Paste Bolognese
Arată delicios, nu-i așa?
Și din fericire nici când vine vorba de desert nu se lasă mai prejos. Am impresia că în imaginea de mai sus este *Melba*.
Eu am ales o salata de fructe. Meniul de dulciuri e destul de limitat față de cel de mâncare, dar cu toate astea, sunt bine gândite și alese feluri prezentate. Mai ales vara ce bine merge o înghețată cu fructe!
Panorama de care vă povesteam! Privire directă către Muzeul de Artă și implicit monumentul Fraților Asen. Pe aceste 3-4 mese de la geam este mereu bătaie. Mai ales la apus este superb de văzut cum soarele aruncă niște raze calde peste acoperișurile cărămizii ale vechii capitale.
Ego nu e genul de local tradițional bulgăresc. Nu au niciun fel de mâncare balcanică adevărată (deși probabil că sach-ul merge încadrat aici) așa că dacă doriți ceva autentic poate nu e alegerea cea mai bună. Dar daca doriți ceva clasic și bun, alături de un stolichno rece, atunci e locul potrivit!

Comments

Roxana said…
Frumoasa panorama, cred ca si ea contribuie la farmecul unui loc. Iar deserturile alea imi fac rau cu ochiul! :)
Stai sa vezi live cat de superb este! ;) Chiar sper sa ajungem odata amandoua acolo sa pozam in voie pe stradute!
geo said…
Abia astept sa ajung la Veliko ! Mini-vacanta de Paste acolo o petrec, alaturi de cei dragi. Chiar vreau sa intru intr-o MEHANA si sa servesc mancare traditionala bulgareasca.
Oho, o să ai parte niște momente frumoase pe acolo! Cât despre Mehana, din fericire ai atâtea chiar pe strada principală. Știu că și hotelurile au meniuri speciale acum.

Apropo, unde vei sta? hotel sau pensiune?
geo said…
Am stat la hotel LUCKY.A fost super.
geo said…
In Septembrie 2012 am profitat de cateva zile libere si am fost din nou la Veliko Tirnovo. Am stat la hotel FOTIADIS. Am servit masa de pranz la EGO si am admirat superba panorama. Sa tot stai acolo si sa bei o bere.
Seara am fost la Terasa Arhitectilor,loc unde am intalnit si multi romanasi(studenti) veseli si plini de voie buna. Bineinteles ca nu am putut sta deoparte.A iesit o seara...mamaaa !
Moshu said…
Am revenit de câteva zile din Veliko și văd acest articol despre restaurantul unde am mâncat o dată și a fost foarte bine. :-) A doua oară însă nu am mai reușit, pentru că era plin ochi, ca de altfel întregul oraș. Era 22 martie, sărbătoarea Veliko, de care habar n-aveam... fix perioada asta ne-am ales-o, din întâmplare. Orașul și hotelul s-au umplut instant, de unde erau pustii cu două zile înainte. Nu pot să spun că m-am bucurat prea mult, pentru că urăsc aglomerația. Totuși a fost spectaculos, că am stat la Interhotel și am avut vedere spre Yantra și Asenevți, unde sâmbătă seara a și fost spectacol de lumini și muzică. Au și oprit intrarea pe pod, că nu ar fi rezistat, așa că lumea stătea buluc în fața lui.

Voiam să zic și de Ethno, care e fix lângă EGO. Am mâncat acolo în primele două zile și a fost minunat. E un pic mai scump ca la EGO, dar merită. Mai ales că tot el ne-a salvat pe 22, când a fost plin la EGO... printr-o minune, la el era o masă liberă. A fost amuzant că nu am putut lua пърленка, fiindcă bucătarul nu mai făcea față la aluaturi de pizza și ar fi durat prea mult. Am luat кавърма ca să compar cu cea pe care o fac acasă și din păcate mai am de învățat... mie îmi iese cu prea mult sos deși o las la cuptor ore în șir în гювеч.

Și o întrebare tehnică. De ce scrii Târnovo și nu Tărnovo? E ceva încetățenit la noi, așa cum e de exemplu recent pomenitul Soci din Rusia (care există de mult în această formă în română), pe care așa zișii jurnaliști de la noi l-au tot scris Sochi, că așa copiau din știrile de afară? Sau chiar se pronunță așa în bulgară, deși din câte știu nu au acest sunet. Mulțumesc în avans. :-)
Moshu said…
Ah, și îmi pare atât de rău că nu am citit articolul despre Veliko înainte să plec... mi-ar fi plăcut să mă duc la Рич.