Statiunea Sunny Beach Litoral Bulgaria

by - November 24, 2011

Sunny beach este cea mai mare stațiune bulgărească de pe litoral, având peste 200 de hoteluri pe teritoriul ei. Ea se află în regiunea Nessebăr. Proiectul pentru această stațiune a fost demarat în anul 1957. Interesant este că inițial proiectul a fost făcut pentru o stațiune de familie, în stilul Albenei. Abia mai târziu, odată cu boomul masiv al Bulgariei în ceea ce privesște turismul, sunny Beach a devenit un loc perfect pentru cei tineri care vor mereu un loc nou unde să petreacă.
Plaja era destul de goală fiindcă eram deja la final de septembrie. Plus că nu era weekend, așa că probabil nu erau mulți în vacanță în timpul săptămânii.
Un lucru șocant pentru mine au fost prețurile la mâncare din Sunny Beach. Eu fiind obișnuită cu fel de fel de orășele din Bg, sau stațiuni micuțe și fără mega hoteluri în zonă, am rămas puțin uimită să văd că doar o pizza este în jur de 13-14 leva. Bine, localul era pe plajă, dar diferențele cu alte localuri nu erau mari.
Acum înțeleg de ce se mai plângeau anumiți români de prețurile din Bg. Sunny Beach e genul de stațiune faină, dar unde e mai bine să îți plătești masa la hotel, altfel riști să ieși mai scump, plus că nici nu am prea observat multe restaurante tradiționale bulgărești faine prin zonă.
Dar în schimb plaja era de vis.
Şi chiar dacă era final de septembrie, tot mai mergea o baie. :)
Plaja, priveliste inspre Sveti Vlas.
Mi-au plăcut mult umbreluțele că erau făcute să fie mai rustice. Printre atâtea hoteluri era nevoie și de ceva mai simplist.
Un fel de shaorma in stil bulgăresc. Arăta bine, păcat doar că sosul picant nu este ca la noi. La bulgarii mereu are un gust mai ciudat. Bine, asta pentru cei ca mine care doresc mâncare puțin mai picantă.
Eu din fericire îmi comandasem o Diavola, pe care este destul de greu să o greșești și să o faci mai puțin picantă. Dar după cum vă spuneam față de Veliko Târnovo, Sofia sau Plovdiv.. mi s-a părut cam scumpă. Probabil în Sunny Beach am cheltuit cel mai mult pentru o masă de prânz.
Terasa la care ne-am odihnit. Nu mai rețin numele, dar servirea a fost cam slabă deși eram singurii clienți la ei la orele prânzului. Dar măcar arăta bine.
Floricele!!
Prețurile pentru umbreluțe și șezlonguri.
Locul perfect pentru a te relaxa cu o carte în mână!

You May Also Like

5 Comments