Statiunea Sunny Beach Litoral Bulgaria

Sunny beach este cea mai mare stațiune bulgărească de pe litoral, având peste 200 de hoteluri pe teritoriul ei. Ea se află în regiunea Nessebăr. Proiectul pentru această stațiune a fost demarat în anul 1957. Interesant este că inițial proiectul a fost făcut pentru o stațiune de familie, în stilul Albenei. Abia mai târziu, odată cu boomul masiv al Bulgariei în ceea ce privesște turismul, sunny Beach a devenit un loc perfect pentru cei tineri care vor mereu un loc nou unde să petreacă.
Plaja era destul de goală fiindcă eram deja la final de septembrie. Plus că nu era weekend, așa că probabil nu erau mulți în vacanță în timpul săptămânii.
Un lucru șocant pentru mine au fost prețurile la mâncare din Sunny Beach. Eu fiind obișnuită cu fel de fel de orășele din Bg, sau stațiuni micuțe și fără mega hoteluri în zonă, am rămas puțin uimită să văd că doar o pizza este în jur de 13-14 leva. Bine, localul era pe plajă, dar diferențele cu alte localuri nu erau mari.
Acum înțeleg de ce se mai plângeau anumiți români de prețurile din Bg. Sunny Beach e genul de stațiune faină, dar unde e mai bine să îți plătești masa la hotel, altfel riști să ieși mai scump, plus că nici nu am prea observat multe restaurante tradiționale bulgărești faine prin zonă.
Dar în schimb plaja era de vis.
Şi chiar dacă era final de septembrie, tot mai mergea o baie. :)
Plaja, priveliste inspre Sveti Vlas.
Mi-au plăcut mult umbreluțele că erau făcute să fie mai rustice. Printre atâtea hoteluri era nevoie și de ceva mai simplist.
Un fel de shaorma in stil bulgăresc. Arăta bine, păcat doar că sosul picant nu este ca la noi. La bulgarii mereu are un gust mai ciudat. Bine, asta pentru cei ca mine care doresc mâncare puțin mai picantă.
Eu din fericire îmi comandasem o Diavola, pe care este destul de greu să o greșești și să o faci mai puțin picantă. Dar după cum vă spuneam față de Veliko Târnovo, Sofia sau Plovdiv.. mi s-a părut cam scumpă. Probabil în Sunny Beach am cheltuit cel mai mult pentru o masă de prânz.
Terasa la care ne-am odihnit. Nu mai rețin numele, dar servirea a fost cam slabă deși eram singurii clienți la ei la orele prânzului. Dar măcar arăta bine.
Floricele!!
Prețurile pentru umbreluțe și șezlonguri.
Locul perfect pentru a te relaxa cu o carte în mână!

Comments

Narcisa said…
vai ce frumoase sunt fotografiile! aproape că suspin puţin după vară.
interesant e că nu m-a atras niciodată Sunny Beach din cauza ideii preconcepute că e foarte aglomerată. văzând fotografiile tale, parcă aş trage o fugă în extra-sezon... :D
Multumesc mult Narcisa! ;) Si eu deja suspin dupa vara ;) Sincer nici pe mine nu m-a atras, de aceea a si durat atat de mult timp pana sa ajung acolo dar in septembrie e chiar fain, si preturile la hoteluri sunt foarte decente (din ce am vazut eu) si am vazut jumatatea din hotelurile de acolo, deci te pot ajuta cu alegerea unuia ok.
geo said…
Am fost cazat la hotel IMPERIAL,aproape de plaja care arata super.In ceea ce priveste preturile prin statiune,unele sunt maricele,altele acceptabile. Doar este statiunea lor de top.La suveniruri mi s-au parut cam maricele.Oricum,una peste alta,a fost frumos.
E faina statiunea, dar prea aglomerata pentru gustul meu. Prefer statiunile mai micute, cu unitati de cazare micute. Si cel mai important cu taverne cat mai bulgaresti posibile. Prin Sunny Beach desi aratau fantastic multe localuri, nu stiu cat de autentic preparau diversele retete.
Cora said…
Sunny Beach e o statiune linistita si curata,pozele pe care le-ai facut sunt superbe!!...ultima oara am fost cazata la Riu si am petrecut 4 zile super,nu mai zic de mancare care a fost excelenta! Cel mai mult mi-e dor de apa :))