De ce bem bere?

O întrebare lansată de cei de la Ciuc prin intermediul lui Cristi China. Astfel mi-am adus aminte cum în vara lui 2009 exista un mic PUB pe care eu îl frecventam des, un pub ce avea în meniu bere brună marca Ciuc. Așa că atunci a fost momentul când m-am îndrăgostit de acest fel de bere și m-am gândit să fac parte din Echipa Națională de Implementare a PUB-ului (Planul de Ubicuitate Beristica).

Dar până află noi mai multe, o să vă rog să-mi spuneți de ce vă place să beți bere? Desigur în afară de motivul cu gustul? Că e normal, din moment ce o savurăm așa des că ne place gustul. Dar nu-i așa că e mai fain să ieși cu prietenii la o bere? Discuția merge ușor și pe durata sezonului călduros te răcorește mai bine decât un suc (apa e altceva) iar iarna parcă frigul e mai ușor de suportat după ce mai gustăm dintr-o bere brună.

Și că tot e vorba de turism pe aici, păi ce ar fi turismul fără degustarea de beri, mai ales în țări cu renume? Fie că pleci din România către destinația X sau că vii la noi ca străin tot ajungi la o bere! Și acum îmi aduc aminte momentele faine petrecute în unele pub-uri din Balcani, din centrul vechi de la noi sau prin Cehia și Belgia.

Tocmai pentru că nu este o băutură fancy îmi place și mai mult! Eu o consider băutura studențească, pentru că multe nopți frumoase din studenție au fost petrecute la bere unde continuam lecțiile după ce se închidea facultatea.

Comments

Ioana said…
Uite ca eu asta cu berea n-o pot intelege pentru ca... nu beau bere :-) Din cand in cand mai gust nitel din cate un Paulaner (o bere super gustoasa si "plina", for a change) sau mai beau cate o bere Kriek (cu cirese, tipic belgiana). Altfel, sunt complet straina de lichidul asta :-)))
jeleu said…
Bere...in afara de gust cum spun bulgarii - мъжете знят зъщо.

Berea e buna pentru ca te inveseleste suficient cand esti la un pahar de vorba cu prietenii, dar bnu prea tare incat sa nu iti mai aduci aminte a doua zi ca ai mai stabilit o intalnire pentru saptamana ce urmeaza. E buna pentru ca nu iti goleste buzunarele dintr-o lovitura (pentru asta o iubesc studentii). dar cred ca cel mai un lucru la ea este gustul amarui ..iummmm
Alex C. said…
Cum de ce?
Cel putin 10 motive (ale mele).
1. Pentru ca suntem barbati.
2. pentru ca nimic nu merge mai bine la un gratar.
3. Pentru ca merge bine si la meci.
4. Pentru ca un prieten care vine cu 6-pack-ul, chiar daca e crasher, e bine venit la party.
5. Pentru ca ne aminteste de femeile din viata noastra, chiar ca's blonde sau brune.
6. Pentru ca 6 sunt intr-un pack.
7. Pentru ca, consumul de bere ne inmulteste talentele: devenim filozofi, stim sa cantam, we believe "Imposible is Nothing" (Nike), stim sa dansam si altele.
8. Pentru ca primele placeri din adolescenta se schimba, dar mana pe sticla tot asa o tinem.
9. Pentru ca sunt 3 lucruri pe care le putem privi la nesfarsit cu o bere in maana: focul, apa marii, si cum parcheaza o femeie.
10. Pentru ca acum ti-e pofta de o bere dupa ce ai citit 9 argumente infailibile.
Iulia said…
sunt 2 motive sigure pe care le stiu legate de bere:
1. femeile pentru a alapta mai cu spor
2. barbatii pentru a preveni sau a scapa de pietrele la rinichi;)

eu cum nu ma gasesc in nici una din cele 2 situatii...inca:P, desi nu se numara printre bauturile mele de baza, pot spune ca e mai l-andemana si e mai sanatoasa;)
Anonymous said…
Un raspuns complet l-am dat pe blogul meu:

http://emilstudentulminune.wordpress.com/2012/01/12/despre-bere-de-ce-o-bem-pe-dansa/
Emilia Carată said…
De ce bere? Fiindca e cel mai usor mod de a te racori imediat vara si de a te distra un pic intr-un club, fara a avea grija faptului ca s-ar putea sa sari calul (cel putin in cazul meu). Berea e singura bautura la care revin cu placere, in orice moment al anului.
Adina Dedu said…
De ce beau eu bere? pentru ca la varsta frageda de vreo 1o ani, medicul meu de familie mi-a spus sa beau un pahar de bere pe zi sa imi tratez rinichii. restul? e deja poveste.
Deja e un fel de idom "Hai la o bere" asa cum e si "Hai la o cafea". Are mai multa rezonanta decat "Hai la un vin" sau "Hai la un cognac"
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite!