Labirintul Oglinzilor - dealul Petrin Praga Cehia

Clădirea labirintului aflată pe dealul Petrin arată ca un castel în miniatură de la depărtare. Și se află chiar lângă Turnul Petrin, de unde puteți admira o superbă panoramă. Se pare că partea din lemn a clădirii (pe interior) imită destul de bine partea gotică a castelului Vysehrad. Ce vedeți aici este o rămășiță a unei expoziții din anul 1891.

Biletul dacă nu mă înșel costa 50 de czk pentru un adult ( 40 czk studenții). Nu este un tur mare, dar este interesant de văzut mai ales dacă nu ai mai fost într-o sală a oglinzilor până acum. Pe timp de iarnă micul muzeu/labirint funcționează până în jur de ora 17. Se pare că inspirația pentru ce s-a construit aici este Praterul din Viena.

Recomand vizitarea matinală pentru a vă putea bucura în voie de oglinzile dispuse în prima sală. În momentul când sunt deja 10 oameni, devine un spațiu mult prea închis și ești oarecum grăbit să mergi în sala 2.
Chiar la intrare, în prima sală, cea a labirintului de oglinzi. Și chiar mi s-a părut extraordinar de bine făcut. Cel mai fain a fost în primele minute până să se aglomereze.
Doar după podea ce te puteai dirija pe calea cea bună. Dacă ești mai derutat din fire, atunci e bine să ai pe cineva lângă tine. În doi e mai ușor de găsit ieșirea, deși când te aflii în mijloc asta pare un lucru imposibil.
Locul unde vezi triplu, sau de muuuulte ori fără nicio picătură de bere! Nici nu vreau să mă gândesc cum s-ar simți pe aici un om după câteva beri strong.
Auto-portrete în oglinzi.
Efectul de infinit.
Și că tot vorbeam de oameni aiuriți, trebuie să mărturisesc! Eu am fost unul dintre ei, cum așa? Foarte simplu, din neatenție și tot făcând poze am reușit cu brio să nimeresc o oglindă. Nu-mi prea explic cum, deși vedeam eu că *eu-ul meu ce se reflecta* venea cam furtunos către mine.
Dar am fost readusă de Alex pe cărerea potrivită.
Și ieșind de acolo am intrat în sala Oglinzilor!
Unde eram ba pitici..
ba puțin mai slabi, cred.
Aici eram puțin mai lungani. Nu ne-am fi supărat să furăm centimentrii aștia în plus și în afara micului muzeu.

Comments

Narcisa said…
haha tre să fi fost tare amuzant :)) aş intra cu siguranţă acolo!
Anda said…
Ce fain... Mai, dar trebuie sa mergem in Praga. Clar! :)
Am vazut si eu asa ceva in parcul de distractii din Budapesta. Eram tare mica. Oricum nu era labirinit doar ca te vedeai diferit in oglinzi: inalta, scunda, sclaba, grasa, cu fata diforma :)
@NArcisa - chiar a fost mult mai distractiv. Pozele nu arata exact atmosfera din interior, care e zapacitoare uneori, mai ales daca esti putin mai aeriana ca mine, nimeresti cu siguranta o oglinda! Dar sunt mandra ca am vazut ca si altii au comis-o! :))

@Anda si Ionut - Sunt convinsa ca nu o sa regretati! Eu regret doar ca am stat 4 zile. Pe acolo e de mers cu masina (daca aveti) sunt multe chestii faine de vazut si in jurul orasului.

@Alicee - Nici aici nu era un labirint foarte mare, dar destul cat sa te plimbi nitel si sa te izbesti de pereti. ;)