Panorama de la Visehrad Praga Cehia

by - January 04, 2012

Printre lucrurile faine de admirat pe la Vișehrad, pentru mine panorama a fost destul de aproape de locul 1. Nu știam că se vede tot orașul atât de frumos. Citisem doar pe fugă despre cetățuie, pentru că prefer să aflu și mai ales să văd cât mai multe la fața locului. Așa că m-am bucurat ca un copil în ziua de Crăciun când am ajuns la micul balconaș, de unde aveam o panoramă faină către Podul lui Carol și către Castel.
Panoramă către Castelul din Praga peste Valtava. Close-up. Din păcate trebuie să recunosc că mă așteptam la poduri mai fancy. După Budapesta.. aveam un alt standard. Podul lui Carol e frumos, dar e cam singurul care iese în evidență.
Un soi de hartă a podurilor și a clădirilor importante din zonă.
Privind înspre sud, înspre partea stric de oraș modern a Pragăi.
Grădina Vyșehradului pe 17 decembrie. Verde și puțină lume! De vis!
Peisajul era fainuț și înspre suburbii și acolo în depărtare se vedeau niște culori frumușele. Din păcate nu ne-am putut bucura în voie pentru că ne-a cam terminat vântul. Chiar dacă era verde prin parc, vântulețul ne spunea că totuși e decembrie și trebuie să dârdâim!
Privind către bucățica de zid numită *Baths of Libuše*
O clădire foarte fain realizată care ne-a captat atenția. Se afla undeva la poalele dealului pe care era situat Vyșehradul, așa că puteam să admirăm totul de sus. Remarcați intrarea centrală foarte futuristă!
Continuându-ne periplul pe ziduri, am început să simțim și niște picuri de ploaie care ne-au dat ceva fiori, astfel că am început să mărim puțin pasul și să căscăm gura mai puțin.
Scări către parc. A.. și uitasem să vă spun, în parcul de acolo era un mic târg de Crăciun, cu un cort de bere și diverse sortimente de carne, afară erau tarabe de vin fiert, brânzeturi și în jur aveam chiar și niște clovni pentru cei mici, iar mai apoi a urcat o formație pe mica scenă încercând să ne mai încălzească.
Rotonda Sfântului Martin
Ceea ce mulți nu știu, implicit și noi, este că aici sub tot ce se vede se află niște cazemate. În cehă ele se numesc tot așa doar că se scriu Kasematy, și se află chiar la intrarea principală Cihelna Brana. Din ce am înțeles biletul e în jur de 35 czk și se pot vizita până în ora 5 pe timp de iarnă. Noi le-am pus acum pe listă pentru next time. Și e interesant mai ales pentru că aici sunt adăpostite statuile originale de pe Podul lui Carol!
Aici ne apropiat din nou de Cihelna Brana (Brick Gate). E frumos că zidurile fortăreței îți oferă o panoramă completă de 360 de grade dacă te plimbi pe ele. Plus că poți vedea și suburbiile din zona Vyșehradului de sus. Chiar dacă nu e ceva spectaculos, dar am văzut multe clădiri faine în depărtare.
Privind din nou către castel ne facem planul ce să mai vizităm. Timpul era scurt și nu ne permiteam să-l pierdem. Privim înspre castel și decidem să mergem puțin mai spre centru.
Vyșehradul era totuși mai departe de tot. Așa că am zis să economisim timp și să luam un tramvai către centru (nu aveam idee unde dorim) dacă tot venisem până aici pe jos. Am găsit unul ce mergeam până la Teatrul Național.

You May Also Like

6 Comments