Restaurant Pivnice pod Petrinem Praga Cehia

Imediat ce am ieșit din zona Petrin, am ajuns pe câteva străduțe superbe, cu case foarte cochete. Tot mergând ajungem în strada principală care ne ducea spre castel. Dar atunci vedem noi puțin mai încolo pe o străduța că un hotel are o fațadă interesantă și ne-am dus mai aproape să o pozăm.

Între timp remarcăm că pe acolo era și un micuț restaurant - bar ascuns la demisol. Localul se numește Pivnice pod Petrinem (adică - Berăria de sub dealul Petrin) Avea afară afisate niște prețuri foarte bune pentru bere, așa că ne-am gândit să bem ceva pe fugă pentru că apoi la Castel nu mai aveam timp de așa ceva. Ei, dar nu ne așteptam ca localul să fie atât de frumos! Totul era foarte elegant.

Păcat doar că era un singur om care lua comenzile și care apoi ți le aducea de la bucătărie. Dar mi-a plăcut că aveau un meniu de prânz tare ok. Inițial comandasem berea și l-am întrebat pe nenea dacă nu cumva are și un meniu în engleză. Mă chinuisem eu în mare să pricem ce era acolo, dar nu ar fi stricat să văd dacă am dreptate. Tipul ne-a spus *Just 1 minute*. A terminat ce mai avea de dus la mese și apoi a venit la noi, s-a așezat lângă și a început să ne traducă meniul până am găsit ceva ce să ne sune bine.
Vedere dinspre masa noastră
Vedere către restul localului + intrare
Mâncarea! Am mâncat cu gulaș cu găluște de orez. A fost un prânz excelent! Și s-a stins bine cu un Kozel / Pilsner! Meniul de prânz era cam 90-100 czk. Iar berea.. 25-30 czk.
Nazdravy!
Normal că și Boo-Boo a vrut la un moment dat să încerce berea neagră. Aici berea neagră a fost un Kozel delicios! Așa că nu a mai vrut să stea cumințel în rucsac și s-a urcat pe masă. Gulașul nu l-a prea interesat.
Mi-a plăcut că era fix pe gustul meu, puțin picant! Și deși sună/arată ciudat găluștele acelea chiar am fost surprinși plăcut de gustul lor. Și am văzut că prin Praga ele se dădeau garnitură mai pe la toate mâncărurile.
Aici era cald și bine și ne moleșisem puțin. Dar am zis, ok hai bem și bruna asta și apoi începem să ne mișcăm!
Măsuța unde am stat noi și nenea care ne-a servit.
Aruncăm o ultimă privire și fugim către stația de tramvai a lui 22. Străduța unde e localul se numește Plaska, iar stația de tramvai este Ujezd.
Intrarea în local. M-am gândit că așa o să fie mult mai ușor de găsit dacă ajungeți pe Petrin! Deși eu scosesem de acasă o listă cu recomandări de localuri, am ajuns doar la Pivovarski dum de care îmi zisese mama, restul au fost localurile care ne-au făcut cu ochiul în plimbările noastre.

Comments