Sezonul toamna iarna pe varful Shipka din Bulgaria

by - January 06, 2012

Pasul Șipka (Shipka) este un loc superb de vizitat din Bulgaria, chiar dacă este iarnă, sau poate mai bine zis, mai ales dacă e iarnă și a nins! Problema însă o pune drumul, dacă București - Ruse - Veliko Târnovo - Gabrovo este fără probleme, ei bine din Gabrovo începe urcușul către trecătoare. Curbele sunt foarte strânse și parcă cam înguste, așa că nu recomand să ajungeți în zonă fără cauciucuri de iarnă sau lanțuri. E mai sănătos cu ele.
Iar peisajul ce vă așteaptă sus (asta după ce urcați muuulte trepte) este unul deosebit dacă aveți parte de o zi senină. Eu am trecut pe aici de două ori, prima dată prin luna mai în drum spre Stara Zagora. Și după ce am văzut pozele prietenilor mei, mi-am pus o dorință să ajung aici și iarna!
Turnulețul de la Șipca văzut dinspre trecătoarea plină de zăpadă.
O parte din acele scări interminabile.
Poza asta e făcută cu vreo 2 săptămâni înainte de cele cu zăpadă! Cam așa arata zona pe timp de toamnă. Nu-i așa că e mult mai fain cu zăpadă în jur?
Un amic ceh, pe numele lui Vojta admirând panorama dinspre Stara Zagora. O mică gască de prieteni au ajuns până aici sus făcând autostopul, asta pentru amatori. Au găsit pe cineva care să-i aducă aici de la gara din Kazanlâk.
Dacă aveți drum în zonă, merită să vă abateți ca să ajungeți și la Șipca, un loc în care mulți soldați și-au dat viata pentru libertatea Bulgariei.

Poze mai vechi și diverse detalii istorice puteți admira/citi în articolul de aici.

You May Also Like

5 Comments