Calatorind in grup mic sau in grup mare?

by - March 26, 2012

Cred că mulți călători au văzut viralele companiei De Lijn din Belgia care au făcut furori pe la noi în urmă cu vreo lună, nu? Reclamele sunt fantastic de bine realizate! Și mai ales pentru că știu și ce fain și comod este să călătorești cu De Lijn între orașe. Deși par niște clipulețe pentru copilași, nu ai cum să nu rămâi puțin atras. Reușesc ei cumva să fure un zâmbet!

Revenind la întrebarea din titlu, voi cum preferați să călătoriți? Am observat că fiecare om are alte dorințe și alte preferințe în ceea ce privește călătoritul. Întreb asta pentru că eu nu am fost prea des în grupuri mari. Primele călătorii au fost în formula de 3, împreună cu mama și cu tata. Apoi multe dintre ele au devenit călătorii în doi sau împreună cu oameni dragi în 4. Cred că grupul ideal pentru un om ca mine este între 4 și 6.

Deși la nevoie am călătorit și în grupuri mari, mai ales prin Bulgaria când organizam diverse excursii în locații precum Melnik, Istanbul sau Belogradchik care au atras multe personaje. În unele momente când am fost mai puțini a fost ok, am putut să ne organizăm și să stăm uniți, dar la Istanbul din păcate nu a fost la fel. Acolo am fost vreo 30 și ceva de oameni și ne vedeam mai mult seara la hostel. În timpul zilei umblam în grupulețe de 3-4 pe acolo. Așa ne mișcam repede și era mai ușor să găsim o masă într-un local. Și tot așa e cel mai ok pentru a nu se isca conflicte, mai ales că fiecare poate dorește să vadă altceva și are un alt ritm de a bifa obiectivele. Mie de exemplu nu îmi place să pierd prea mult timp la terase sau la masă cât am parte de lumină faină prin orașele.

Și pentru că vă ziceam eu că am și testat odată serviciile De Lijn, e frumos să povestesc. Asta se întâmpla prin vara lui 2007, când am stat aproape o lună hoinărind prin Belgia. După ce petrecusem mai mult timp prin Gent, am decis să merg către Brugge cu autobuzul, mai ales că era foarte ieftin. Cred că doar 1 euro și puțin a costat. Nu doream să-mi folosesc biletul meu de 10 călătorii (era o ofertă faină pentru studenți și elevi atunci) așa că m-am urcat în primul autobuz către Brugge.

Știam că e destul de aproape și ca un copil tâmp nu întrebasem cât va dura călătoria.. așa că am pornit la drum. Și m-am plimbat astfel cu autobuzul prin toate suburbiile posibile timp de vreo 2 ore. M-am cam supărat eu că am pierdut mult timp, dar uite așa am avut parte de experiența unică de a vedea fel de fel de orășele și sătucuri pe unde niciun turist nu a pus piciorul sau roata de la bicicletă. Și chiar dacă am văzut totul din spatele geamului de autobuz, tot a fost o călătorie pe care aș vrea să o pot reface cu prima ocazie!

Reclama cu crabii

Furnicuțe

Pinguini

You May Also Like

11 Comments