O vacanta in 3 fotografii

by - May 06, 2012

Am primit în urmă cu ceva vreme o leapșă de la Bianca (Bialog) dar nu am apucat să răspund până acum. A trebuit să mă chinui puțin ca să aleg doar 3 poze prin care să vă prezint o vacanță, dar tot scormonind prin niște vechi foldere am regăsit câteva poze din Grecia, de acum vreo 4 ani de când am fugit în septembrie în insula Thassos. Și deși a fost final de sezon, am prins 6 zile superbe (din 7).

Am fost atunci acolo cu autocarul, ceea ce a însemnat un drum foarte lung. S-a plecat seara din București, am traversat Bulgaria și dimineața eram în Kavala așteptând primul Ferryboat către insulă. Odată aflată pe vaporaș mi-am adus aminte de ce îmi plăceau atât de mult excursiile noastre din Turcia (ce au avut loc din 1998 și până prin 2004 în fiecare an). Mereu prima seară în Turcia se încheia cu trecerea Strâmtorii Dardanele.

Aici parcă excursia a durat mai puțin (sau mi s-a părut mie?) dar tot m-am bucurat ca pe vremuri. Mai ales că aveam parte de peisaje superbe în fața ochilor. Deși tot mi-au lipsit covrigii și ceaiul turcesc. Apoi odată ajunși în Limenas am fost împărțiți în autocare diferite, fiecare mergând în altă parte a insulei. Eu am mers către Skala Potamia. Deși alesesem locația la întâmplare, odată ajunsă acolo am constatat că nimic nu e întâmplător. Era îmbinarea perfectă dintre plajă și munți. Mereu mi s-a părut fantastic să stai în apă și să privești un ditamai vârful montan așa de aproape.

Cu siguranță trebuie să mai ajung prin Thassos. Sigur aș mai avea ceva de explorat. Au rămas multe sate faine nevăzute. Plus că data trecută nu m-am aventurat pe niciun traseu montan, măcar puțin.
Venind dinspre Kavala către Limenas.
Panoramă Skala Potamia
Prima zi în Skala Potamia, a fost o zi ploioasă, dar numai bună pentru relaxare, poze și pentru a explora pe îndelete mica stațiune și împrejurimile!

You May Also Like

12 Comments