O vacanta in 3 fotografii

Am primit în urmă cu ceva vreme o leapșă de la Bianca (Bialog) dar nu am apucat să răspund până acum. A trebuit să mă chinui puțin ca să aleg doar 3 poze prin care să vă prezint o vacanță, dar tot scormonind prin niște vechi foldere am regăsit câteva poze din Grecia, de acum vreo 4 ani de când am fugit în septembrie în insula Thassos. Și deși a fost final de sezon, am prins 6 zile superbe (din 7).

Am fost atunci acolo cu autocarul, ceea ce a însemnat un drum foarte lung. S-a plecat seara din București, am traversat Bulgaria și dimineața eram în Kavala așteptând primul Ferryboat către insulă. Odată aflată pe vaporaș mi-am adus aminte de ce îmi plăceau atât de mult excursiile noastre din Turcia (ce au avut loc din 1998 și până prin 2004 în fiecare an). Mereu prima seară în Turcia se încheia cu trecerea Strâmtorii Dardanele.

Aici parcă excursia a durat mai puțin (sau mi s-a părut mie?) dar tot m-am bucurat ca pe vremuri. Mai ales că aveam parte de peisaje superbe în fața ochilor. Deși tot mi-au lipsit covrigii și ceaiul turcesc. Apoi odată ajunși în Limenas am fost împărțiți în autocare diferite, fiecare mergând în altă parte a insulei. Eu am mers către Skala Potamia. Deși alesesem locația la întâmplare, odată ajunsă acolo am constatat că nimic nu e întâmplător. Era îmbinarea perfectă dintre plajă și munți. Mereu mi s-a părut fantastic să stai în apă și să privești un ditamai vârful montan așa de aproape.

Cu siguranță trebuie să mai ajung prin Thassos. Sigur aș mai avea ceva de explorat. Au rămas multe sate faine nevăzute. Plus că data trecută nu m-am aventurat pe niciun traseu montan, măcar puțin.
Venind dinspre Kavala către Limenas.
Panoramă Skala Potamia
Prima zi în Skala Potamia, a fost o zi ploioasă, dar numai bună pentru relaxare, poze și pentru a explora pe îndelete mica stațiune și împrejurimile!

Comments

Bia said…
Minunat! Ma bucur ai rezolvat leapsa :*
Mi s-a făcut dor de Grecia...
Roxana said…
Frumos in Thassos! Nu am trecut insa prin Skala Potamia, dar vad ca arata excelent! Acum vreau foarte foarte mult in Turcia... Ce zici? :)
@Bia - doar promisese! Îți mulțumesc tare mult că te-ai gândit la mine! Și sper că am ales bine destinația.

@Rox - just say the word și dacă am liber plecăm și în Bg și TR și Gr! Destinația o aflăm noi, dar drumul o să fie cu siguranță foarte fain!
Larisa said…
Munte si mare in acelasi loc,superb!
Roxana said…
I'm saying ALL the words! :))
Aminda said…
incredibil arata, o destinatie de vis!
Ioana said…
Iubesc Thassos, mi-ai adus aminte de cei doi ani consecutivi in care am fost acolo :-)

Cat despre imbinarea munti-plaja, in Thassos o poti vedea cam peste tot, nu doar in Skala Potamia, asta e si frumusetea insulei :-P
Iulia S. said…
Am vazut acum vreo 3 ani Skala Potamia prin ochii unei prietene care a fost atunci in Thassos si nu inceta sa imi povesteasca si sa imi arate fotografii de pe acolo. Pozele tale mi-au adus aminte de cat de mult mi-am dorit sa ajung si eu acolo, poate anul asta, cine stie...
Si eu de cand am fost acolo nu-mi doresc decat sa revin si sa explorez fiecare pietricica, mai ales ca exista potential din plin!

@Rox - ajungem noi și acolo, nu? Împreună!

@Aminda - Chiar de vis. Eu am ales atunci excursia fără să știu ce loc fain mă așteaptă.

@Ioana - Mare dreptate, peisajul e superb peste tot doar ca de Skala Potamia m-am atașat eu.

@Iulia - merită mers! Cel mai bine dacă ai ocazia este cu mașina proprie. Atunci nu ratezi nimic.
Bia said…
Acum 2 ani am fost si eu in Grecia, in aceeasi insula, Thassos. Eu am fost cu niste prieteni, gasca mare si a fost destul de placut, liniste si pace, foarte frumos. Chiar vorbeam anul asta poate ma mai duc iar prin vizita..merita vazut.
Ana Maria said…
Foarte frumos in Thassos! Am fost si eu pe acolo si m-as reintoarce oricand!
Și eu abia aștept să mă reîntorc acolo, dar cu o mașină personală ca să pot explora cât mai mult!