De vizitat in zona Veliko Tarnovo - Bulgaria

by - April 30, 2012

Fiindcă am tot scris multe despre zona asta din jurul orașului Veliko Târnovo, m-am decis să fac un articolaș unde să cuprind toate scrierile, astfel fiindu-vă și vouă mai ușor să le găsiți și să le explorați! Nu? Mai ales că zona este deosebit de plină de surprize la orice pas, care din păcate nici ele nu beneficiază (toate) de reclama de care poate au nevoie. De multe dintre ele am aflat din vorbă în vorbă de la diverși bulgari din zonă sau de pe unele forumuri de turism din Bulgaria. Spre unele există din fericire și indicatoare.. pe când altele, din nefericire nu au nici indicatoare. Și cum de-a lungul anilor am strâns multe povești și poze.. acum vi le ofer și într-o ordine mai ușor de revizuit. 

Să începem cu lucrurile de văzut/făcut din oraș, așadar aici aveți lunkurile pentru Veliko Târnovo
1. Să începem cu Țareveț, dat fiind că tot este simbolul orașului. Link aici.
2. Chiar lângă vechea cetate se află 2 bisericuțe faine. Prima dintre ele este Biserica Sfinților 40 de martiri (mucenici). Link aici.
3. Iar peste drum de această bisericuță se află Biserica Sfântul Petru și Pavel. Link aici.
4. Primele poze făcute de mine în oraș, în vara lui 2009. Atunci am călcat pentru prima dată în micul orășel și a fost dragoste la prima vedere! Link aici.Apoi am pentru voi și niște poze din anul următor, adică din August 2010. Sper să vă placă, le găsiți aici.
5. Spectacolul de sunet și lumini de la Tsarevets iar este ceva ce e păcat să ratați. Este ceva frumos, deși potențial poate există și pentru mai mult. Link aici. 
6. Dacă mai doriți o mică lecție de istorie apoi, în mod sigur trebuie să mergeți la Muzeul Renașterii Bulgare, mai ales că este la o aruncătură de băț de Tsarevets
7. Sunt sigură că dacă ajungeți la vreo terasă cu vedere înspre oraș o să vă atragă atenția o clădire. Aceasta se află chiar lângă Monumentul Asăneștilor (Fraților Asen) și este Galeria de Artă. Detalii aici.
8. Pentru că toți dorim să și mâncăm am reușit să fac și 2 recenzii ale unor localuri frecventate de mine. Un local se numește EGO Pizza and Grill și are vreo 3 restaurante prin oraș. Al doilea loc se numește terasa RICH, este bine ascunsă dar și foarte primitor!
9. Doriți o cafea mai deosebită? Atunci aici e locul unde vă puteți bucura de o Cafea la nisip! Ca la mama ei în Turcia făcută! 
10. După ce ați reușit să vă mai odihniți, e vremea să o porniți pe Strada Gurko, de la un capăt către celălalt! Este destul de lungă și nu vă recomand să încercați asta vara la prânz. Panorama pe care o să o aveți pe traseul o să vă bucure în mod sigur!
11. Dacă după Gurko încă mai aveți chef de vizitat și alte zone sau străduțe atunci vă mai spun ce am făcut noi. Am mers pe vechea stradă comercială până la piațeța care este aproape de capăt. De acolo pornesc mai multe străduțe în sus. Uite aici am Explorat străduțele nevăzute ale orașului Veliko Târnovo. Ele din păcate de multe ori rămân nebăgate în seamă.

Să începem acum cu obiectivele de vizitat care se află în jurul orășelului Veliko Târnovo. Din fericire sunt destule.. atât pentru pasionații de natură cât și pentru cei care doresc o mică oprire la o mănăstire.
1. Pe drumul dinspre Ruse, nu trebuie să ratați frumusul pod de la ieșirea din Byala.Puteți să opriți și să faceți o scurtă plimbare pe el.
2. Apoi pe măsură ce vă apropiați de Veliko, cu vreo 20 și ceva de km înainte de intrarea în oraș o să vedeți fugitiv 2 indicatoare care să vă spună despre Nikopolis ad Istrum. Un loc tare frumos și plin de istorie.
3. Apoi și mai aproape de oraș o să vedeți un indicator către Pavlikeni. E bine să-l urmați dacă doriți să ajungeți la superba cascadă de lângă Hotnitsa. Cascada se numește Kaya Bunar și aici aveți detalii despre cum să ajungeți. Apoi aici poze și detalii despre Eco-poteca de acolo, care merge în jurul cascadelor! Și pe final și un mic filmuleț dacă doriți să vedeți locul și HD.
4.  Arbănassi - probabil cel mai cunoscut sătuc/orășel de lângă VT. Detalii aici.
5. Mănăstirea Preobrajenski - se află la vreo 2 km înainte de intrarea în oraș cum vii dinspre Ruse. Sunt și indicatoare din fericire. Din păcate drumul până la ea e tare prost. Poze și detalii aici.
6. Dacă mergem apoi în direcția Sofia avem parte de alt popas în natură, mai precis Canionul Emen și Cascada Momin Skok aflate pe cursul râului Negovanka.
7. Și dacă mergem înspre Gabrovo avem parte de alte locații superbe. De data asta e vorba de niște mănăstiri. Prima la rând este cea de lângă Kilifarevo, cunoscută sub numele de Kilifarevski Manastir.
8. Urmează apoi Plakovski Manastir - sau sfântul Ilie Plakovo.
9. Și în final îi vine rândul și Mănăstirii Kapinovski.

Și partea a 3-a a articolelor e reprezentată de locații puțin mai îndepăratet de oraș, adică peste 30 de km, dar care vă merită timpul dacă îl aveți.
1. Superbul oraș Tryavna. AICI găsiți toate articolele despre oraș. În timp s-au strâns câteva.
2. Mănăstirea Dryanovo - poze pe timp de vară și pe timp de iarnă.
3. Peștera Bacho Kiro (lângă mănăstire)
4. Muzeul Etnografic Etara.
Canionul Emen - Cascada Momin Skok
Cascada Kaya Bunar - Hotnitsa
Veliko Târnovo - panoramă
Vedere a orașului de pe strada Gurko, pe final de seară.

You May Also Like

14 Comments